Crna Kronika

obiteljsko nasilje

Muškarac iz okolice Zadra u istražnom zatvoru zbog zlostavljanja vlastite majke i sestre

Muškarac iz okolice Zadra u istražnom zatvoru zbog zlostavljanja vlastite majke i sestre

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 20. siječnja 2021. ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 42-godišnjak od početka 2020. do 16. siječnja 2021. u jednom mjestu pored Zadra; iako svjestan da opisanim postupanjem ponižava i ugrožava svoju majku s kojom živi u zajedničkom kućanstvu i svoju sestru koja je dolazila u njegovu kuću kako bi pokušala zaštititi majku; svakodnevno fizički i psihički zlostavljao svoju majku te je od nje tražio novac za njegove potrebe. Osnovano se sumnja da je u alkoholiziranom stanju vrijeđao svoju sestru i majku što je kulminiralo 16. siječnja 2021. kada ih je fizički napao i kod oštećenica izazvao osjećaje povrijeđenosti, poniženosti i nemoći te ugrozio njihovo dostojanstvo.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i odredio osumnjičeniku istražni zatvor.


Reci što misliš!