Crna Kronika

državno odvjetništvo u zadru

Istražni zatvor za 27-godišnjeg obiteljskog nasilnika iz Zadra

Istražni zatvor za 27-godišnjeg obiteljskog nasilnika iz Zadra

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 13. rujna 2020. ispitalo hrvatskog državljanina (1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji, kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom, kaznena djela protiv života i tijela i to tjelesnom ozljedom i kazneno djelo teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 27-godišnjak od 2016. godine do 12. rujna 2020. u Zadru i jednom mjestu u okolici, iako svjestan da svojim ponašanjem ponižava i ugrožava svoju suprugu, te u cilju da kod nje izazove osjećaj straha, vrijeđao ju i bio fizički nasilan te joj prijetio. Osnovano se sumnja i da je 20. lipnja 2020., u cilju da izazove osjećaj straha kod supruge, uputio joj ozbiljne prijetnje koje su kod oštećenice izazvale osjećaj straha za vlastiti život i za život članova njezine obitelji.

Osnovano se sumnja da je 12. rujna 2020. došao vozilom do obiteljske kuće oštećenice u jednom mjestu u okolici Zadra i, u cilju da tjelesno ozlijedi brata oštećenice, izvadio skalpel i njime zamahivao prema oštećeniku te ga porezao u predjelu ruku i udarao šakom po glavi prijeteći mu. Nakon što je iz kuće izašao otac oštećenice te stao između osumnjičenika i svog sina, osumnjičenik je, osnovano se sumnja, s ciljem da oca teško tjelesno ozlijedi, skalpelom ga porezao u predjelu trbuha, lijevog uha i ruke, prijeteći pritom obojici oštećenika. U daljnjem postupanju osumnjičenika su spriječili policijski službenici koji su došli na mjesto događaja.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.


Reci što misliš!