Crna Kronika

#192

Proteklog vikenda na zadarskim cestama niz prometnih nesreća i kršenja prometnih pravila

Proteklog vikenda na zadarskim cestama niz prometnih nesreća i kršenja prometnih pravila

Proteklog vikenda ( 29. – 31. svibnja 2020. godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 398 vozila i vozača, a poduzeli su 102 represivne mjere.

Alkotestirano je 219 vozača, od kojih je njih 6 bilo pod utjecajem alkohola

36 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine

5 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje

2 vozača  su vozila bez zaštitnog pojasa

2 vozača zbog nenošenja vozačke dozvole

1 vozač prije stjecanje prava na upravljanje

1 vozača zbog upravljanja za vrijeme zabrane

3 vozača zbog vožnje jednosmjernom ulicom

1 vozač zbog nepropisnog pretjecanja

4 vozila bez tehničkog pregleda i registracije

27 vozača nije poštivalo prometni znak

 

Iz prometa je isključeno 8 vozača i 5 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 9 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe zadobile teže i 2 osobe lakše  tjelesne ozljede.

U  subotu, 30. svibnja oko 05.05 sati u Zadru, u Ulici kralja Dmitra Zvonimira,  prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 25-godišnju vozačicu kako upravlja osobnim automobilom VW (GS) pod utjecajem alkohola od 1,28 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozačica je isključena iz prometa te protiv nje slijedi Optužni prekršajni nalog za prekršaj iz čl.199. Zakona  o sigurnosti prometa na cestama.

Dana 31.5.2020. godine oko 10.00 sati na autocesti A1 kod čvora Zadar 1 policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač zaustavili 45-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom marke Chrysler 300c brzinom od 263,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Protiv istog će biti podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl.54. st.2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nešto kasnije, oko 14 sati u blizini odmorišta Pristeg zaustavljen je i 50-godišnji slovenski državljanin kako upravlja osobnim automobilom marke Mercedes S coupe brzinom od 251 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Istome je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000,00 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjesec.


Reci što misliš!