Crna Kronika

prvo ispitivanje

Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Splitu, branio se šutnjom

Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Splitu, branio se šutnjom
Facebook, Pixsell

Filip Zavadlav (25) koji je osumnjičen da je u siječnju ove godine u splitskoj četvrti Vela Varoš, počinio trostruko ubojstvo, u svom se prvom ispitivanju u ponedjeljak branio šutnjom, doznaje se od njegova odvjetnika Branka Šerića.

Zavadlav je svoju obranu iznosio videovezom iz zatvorske bolnice u Zagrebu, a u Splitu ga je ispitivao tužitelj Žarko Štrbac.

Šerić je objasnio kako je današnje ispitivanje obavljeno na temelju rješenja o istrazi. "Očekujem da će zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Splitu službenu optužnicu podnijeti Županijskom sudu oko 1. lipnja, a nakon toga će optužno sudsko vijeće odlučiti prihvaća li optužnicu ili će ovaj sudski predmet vratiti na dodatnu istragu," kazao je Šerić.

Šerić je kazao da će nakon potvrđivanja optužnice obrana iskoristiti svoje pravo na odgovor na optužnicu.

"Ja ću se obratiti Vrhovnom sudu Republike Hrvatske i tražit ću da se ovaj sudski postupak protiv Zavadlav premjesti iz Splita u neki drugi sud u Hrvatskoj radi sigurnosnih razloga," rekao je Šerić.

Zavadlav je 11. siječnja ove godine u splitskoj četvrti Vela Varoš iz vatrenog oružja ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25).

Nekoliko sati nakon zločina koji je šokirao hrvatsku javnost Zavadlav je uhićen. Njegovu brzom prepoznavanju i uhićenju pomogla je i video snimka pametnim telefonom koju je napravio prolaznika koji je Zavadlava snimio kako u splitskoj četvrti Vela Varoš šeta noseći kalašnjikov.

Nakon predaje policiji pod jakim policijskim osiguranjem prebačen na psihijatrijski odjel Bolnice za osobe lišene slobode (BOLS)u Zagrebu, a nedugo nakon toga je počelo psihijatrijsko vještačenje koje je trajalo mjesec dana.


Reci što misliš!