Crna Kronika

zamjenik direktora

Bernardu Jakeliću otkaz u HUP-u zbog seksualnog uznemiravanja

Bernardu Jakeliću otkaz u HUP-u zbog seksualnog uznemiravanja
Goran Kovacic/PIXSELL

Zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i direktor regionalnog ureda Osijek Bernard Jakelić dobio je otkaz nakon prijave za seksualno uznemiravanje djelatnica HUP-a, pišu mediji, a iz HUP-a su potvrdili da su s Jakelićem raskinuli radni odnos.

Kako donosi t-portal, Jakelić je nakon 24 godine rada dobio otkaz u HUP-u i to zbog više od deset slučajeva seksualnog uznemiravanja djelatnica.

Jakelić je radio u HUP-u od 1996. godine na raznim pozicijama.

HUP je potvrdio da je s Jakelićem raskinuo radni odnos.

“Hrvatska udruga poslodavaca snažno zagovora odgovorno poslovanje koje uključuje nultu stopu tolerancije prema svakom obliku mogućeg nekorektnog ponašanja ili komunikacije na radnom mjestu. Stoga je vodstvo udruge, odmah nakon što je zaprimilo pritužbu na neprimjereno ponašanje pokrenulo postupak sukladno internim procedurama i zakonskim obvezama, kako bi se utvrdile sve okolnosti i trenutačno otklonila svaka osnova za takve ili slične pritužbe", stoji u HUP-ovoj izjavi.

Potvrdili su da su s Jakelićem raskinuli radni odnos, ali da u detalje postupka i pritužbi ne mogu ulaziti zbog obveze čuvanja tajnosti u postupku.


Reci što misliš!