Crna Kronika

192

Na zadarskom području tri krađe, neovlaštena proizvodnja i prodaja droge i duhana

Na zadarskom području tri krađe, neovlaštena proizvodnja i prodaja droge i duhana
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirana je neovlaštena proizvodnja i promet drogama, nedozvoljena trgovina duhanom, tri krađe te 5 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod njega je pronađeno: 

30 paketića kokaina, sveukupne težine 16,3 grama

13 paketića marihuane – sveukupno 80,2 grama

4 ručno smotane cigarete tzv. Joint, ukupno 3,7 grama marihuane

dvije digitalne vage za precizno mjerenje te novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge

Droga, novac i vage su mu oduzete, a protiv 45-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za nedozvoljenu trgovinu.

  Naime, kod njega je u sklopu kriminalističkog istraživanja pronađeno 27 kilograma rezanog duhana, koji mu je oduzet. 

  Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja  62-godišnjak je sinoć uz kaznenu prijavu zbog nedozvoljene trgovine predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

 U vremenu od 13. do 17. veljače na Obali kneza Branimira u Zadru,  nepoznati počinitelj je otuđio brodicu s vanbrodskim motorom u vlasništvu 74-godišnjaka.

Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

 U ponedjeljak poslijepodne na prostoru Gaženice u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio više rasvjetnih tijela – reflektora   u vlasništvu trgovačkog društva.

 Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

 S utorka na srijedu u ulici Put Petrića u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio osobno vozilo ( VW Golf A) u vlasništvu 21-godišnjaka.

 Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Jučer je građanin na području Gračaca policijskim službenicima predao veću količinu streljiva, radi se o 335 kom puščanog streljiva cal 7,62 i 114 kom streljiva cal 7,9 mm te jedan prazan spremnik za pušku.

Streljivo  je pohranjeno u prostorije policije.

 


Reci što misliš!