Crna Kronika

nepravomoćna presuda Općinskog suda u Zadru

Glaviću dvije godine, Grdović oslobođen u slučaju bombaških napada na PU zadarsku

Nino Grdović (57) je nepravomoćno oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza, a prvookrivljenom Siniši Glaviću (48) dokazano je da je počinio jedan bombaški napad, pa je dobio dvije godine zatvora.


''Bacio je u unutarnje dvorište PU zadarske eksplozivnu napravu koja se sastojala od 200 grama TNT-a s detonatorskom kapislom sa sporogorećim štapinom, a koju je bacio neposredno ispod prozora ureda Odjela za droge pa samo pukom srećom nije došlo do ozljeđivanja policijskih službenika", kazala je Mitra Meštrović, sutkinja Općinskog Suda u Zadru.

Nino Grdović je na izricanje presude doveden iz istražnog zatvora koji mu je jučer određen zbog prijetnji šefu zadarske krim policije Bori Mršiću. 

Prvo je bomba na Policijsku upravu zadarsku bačena 5. prosinca 2017., a onda 16. travnja 2018. s prozora zgrade koji se nalazi preko puta policijskog dvorišta.

Glavić je osuđen i zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, dovođenja u opasnost života i imovine jer mu je kući u Nadinu pronađen i popriličan arsenal eksplozivnih tvari i streljiva

''Improviziranu ručnu bombu s upaljačem, ručnu bombu M-91 bez upaljača, ručnu bombu M-75 bez upaljača, ručnu bombu BMM, 210 komada streljiva,  tromblonski nastavak i tri spremnika'', rekla je Meštrović.

Državno odvjetništvo nezadovoljno oslobađajućom presudom i visinom kazne optuženima žalit će se na presudu.


Reci što misliš!