Crna Kronika

toksikološki nalazi

Što je pokazala pretraga krvi oca koji je bacio djecu s balkona?

Roditelji djece s Paga koje je pomahnitali otac 28. veljače u ranim jutarnjim satima bacio s terase kuće na Pagu ispitani su danas na Županijskom sudu u Zadru.

Majka je trebala dati iskaz pred sucem istrage gdje je imao pravo doći i otac, koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru. Kako doznaje reporterka RTL-a Nikolina Radić, majka je zatražila iskaz video linkom iz druge prostorije jer nije željela biti u istoj prostoriji s njime što je sud i odobrio.

Kako je za RTL potvrdio odvjetnik oca, bio je na davanju iskaza, a u Zadar na sud je doveden iz zatvorske bolnice u Zagrebu.

Podsjetimo, on je djecu bacio s balkona, nije im ni pokušao pomoći, i potom se  odvezao u policiju. Najteže je bila ozlijeđena djevojčica od sedam godina koja je zbrinuta u KBC-u Zagreb dok su njezina braća i sestre od tri, pet i osam godina lakše ozlijeđena. O čemu je  supruga pomahnitalog muškarca danas govorila, nije poznato budući da su svi detalji sa suđenja tajni zbog zaštite identiteta i privatnosti njihove maloljetnje djece.

Gotovi su toksikološki nalazi oca. Urin i krv su mu testirani na prisustvo alkohola u trenutku kad je uhićen. Međutim, nalazi pokazuju kako nema tragova alkohola. No pronađeni su sedativi u tragovima, poput Normabela, Diazapema, Apaurina...

Oca će nakon ovog iskaza majke vratiti u zatvorsku bolnicu gdje se provodi njegovo vještačenje. Drugi svjedoci su ispitani.

Još jedino otac može zatražiti da da svoj iskaz, što još nije učinio jer se dosad branio šutnjom. Nakon toga slijedi podizanje optužnice.


Reci što misliš!