Crna Kronika

posljedice tragedije u pagu

Najteže je ozlijeđena sedmogodišnja djevojčica koja je zadobila nagnječenje glave

Najteže je ozlijeđena sedmogodišnja djevojčica koja je zadobila nagnječenje glave
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Danas je u 12 sati u Općoj bolnici Zadar održana press konferencija na kojoj je šef kirurgije, dr. Jaša Pavić, izvijestio javnost o stanju četvero djece koju je otac bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu

Prema Pavićevim riječima, najteže je ozlijeđena sedmogodišnja djevojčica koja je zadobila nagnječenje glave i trenutno je u nepovoljnom zdravstvenom stanju. Čim to bude moguće, bit će preseljena u zagrebački KBC Rebro.

"Zaprimili smo ih oko 8.15 sati. Na hitnom prijemu smo ih obradili te se ispostavilo da je dvoje djece vrlo teško ozlijeđeno, riječ je o djevojčicama od 7 i 8 godina. Drugo dvoje djece, stare 3 i 5 godina, primili smo s lakšim ozljedama i oni su zaprimljeni na Odjel dječje kirurgije. Stanje sedmogodišnjakinje nije stabilno, stavili smo je na mehaničku ventilaciju. Pričekat ćemo da joj se stanje malo stabilizira da je prebacimo u Zagreb na Rebro", kazao je zamjenik ravnatelja zadarske bolnice dr. Edi Karuc​.

Dodao je kako bi najstarija djevojčica, u dobi od osam godina, sutra trebala biti operirana. Nije konkretizirao o kakvoj se ozljedi radi. 

Kazao je i da su na odjel kirurgije smješteni trogodišnji dječak i petogodišnjakinja. Potvrđeno je i da djevojčica ima lakše ozljede, dok se dječakova ozljeda kvalificira kao teža.

Slučaj je komentirao zadarski župan Božidar Longin koji je, kao i čitava Hrvatska, šokiran. 

"Ne znam kakav to može biti um i što se može dogoditi čovjeku da to napravi svojoj djeci. Obišli smo svo četvero djece. Dvoje je stabilno. Curica od 7 godina je u najgorem stanju, starija je stabilnije. Došla je majka iz Paga, upravo je unutra", kazao je Longin te dodao da, kao otac, ne može pojmiti ovaj slučaj. 

Podsjetimo, jutros u 06:47 sati policija je zaprimila prijavu da je muška osoba u Pagu s prvog kata obiteljske kuće, bacila svoje četvero malodobne djece.

Na mjesto događaja su žurno upućeni policijski službenici, kao  i djelatnici HMP Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć.

Djeca su potom kolima HMP prevezena u Opću bolnicu Zadar na daljnju obradu. U zadarskoj Općoj bolnici za sada nisu mogli dati detaljnije informacije o zdravstvenom stanju djece.

Muška osoba u dobi od 54 godine nalazi se u službenim prostorijama policije. Sve okolnosti i činjenice koje su prethodile navedenom događaju se utvrđuju, a policija će unutar svoje nadležnosti poduzeti mjere kaznenopravne zaštite djece, naveli su jutros iz Policijske uprave zadarske.


Reci što misliš!