Crna Kronika

težak slučaj obiteljskog nasilja

Ministrica Nada Murganić potresena događajima na Pagu

Ministrica Nada Murganić potresena događajima na Pagu
Robert Anic/PIXSELL

Policija je jutros u 6.47 sati dobila dojavu da je muškarac (54) na otoku Pagu u gradu Pagu u Ulici Josipa bana Jelačića s visine od 6 metara bacio svoje četvero malodobne djece od 3, 5, 7 i 8 godina.

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izrazila je u četvrtak žaljenje zbog događaja na Pagu, gdje je muškarac rano ujutro bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće, kazavši da je zgrožena i još ne može vjerovati da se to dogodilo.

Rekla je kako je ta obitelj na Pag stigla s područja Virovitice, a tamošnji centar za socijalnu skrb provodio je nad njima jedan vid nadzora zbog složenih obiteljskih odnosa.

"Socijalna skrb je nad obitelji imala nadzor zbog konfliktnih odnosa u obitelji. Kod najstarije kćeri, koja je iz prethodnog braka, za sada ne znam kojeg supružnika, uočeni su svojevrsni poremećaji", rekla je ministrica.

Ustvrdila je da će se nadležne službe pozabaviti slučajem i dati sve informacije, koliko se to može, a da nikoga ne ugroze. "Prestrašan je ovo čin da bi mogli razmišljati o zaštiti bilo koga osim djece", naglasila je.

Murganić je rekla da ministarstvo nastoji telefonski i putem e-maila dobiti što više informacija, te istaknula da je najvažnije pratiti kakvo je zdravstveno stanje djece i kako teče njihov oporavak.

"Poslat ću hitno, već sutra, inspekcijski nadzor. Radi se podružnici Centra za socijalnu skrb u Pagu, koja ima samo jednog socijalnog radnika. Centar je vodio izvide nad obitelji, ali u smislu kontaktiranja, razgovora o odnosu u obitelji prema najstarijoj kćeri, koja vjerojatno ima nekih poremećaja u ponašanju, no ne znamo kojeg intenziteta", kaže ministrica.


Reci što misliš!