Crna Kronika

krunski svjedok

Suđenje Sanaderu: Svjedočio Robert Ježić

Suđenje Sanaderu: Svjedočio Robert Ježić
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je ponovljeno suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u aferi INA-MOL. A danas je održano i svjedočenje krunskog svjedoka Roberta Ježića.

Krunski svjedok Robert Ježić rekao je kako je Ivu Sanadera upoznao u Zagrebu, 2001. godine na ručku, a s njim ga je upoznao Mladen Barišić. U to vrijeme Ježić kaže kako je bio poduzetnik.

"Sanader je spomenuo mogućnost primitka novca i rekao mi je da provjerim i vidim kako bi se to moglo organizirati. Tada je upit konkretizirao, govoreći da očekuje primitak 10 milijuna eura od MOL-a i da sada ja vidim konkretno kako će se to organizirati. Rekao sam da ću to provjeriti i javiti kako ćemo to organizirati. Iza toga su slijedili sastanci gdje ja taj razgovor obavljam u Švicarskoj i gdje moj direktor meni kaže da je to moguće učiniti kroz konzultantski ugovor, kako bi taj novac mogao doći na račun te firme.

U Zagreb sam se vratio s brojem računa. Direktor te švicarske firme bio je Stefan Hurliman", rekao je Ježić.

"Kada sam predao Sanaderu ime Hurlimana i broj računa na koji će se uplata moći izvršiti, ništa se nije događalo mjesec dana. Sanader me znao pitati što se događa, ali rekao sam mu da se ništa ne događa. Tako je bilo do kraja petog mjeseca kada se dogodio susret u Vladi u Uredu Sanadera, gdje sam mu ja, vidjevši na izlazu Hernadija i Petrovića, rekao ponovo Sanaderu da se ništa nije dogodilo", posvjedočio je Ježić.

"Sanader mi je rekao u Uredu Vlade, nakon što se sastao s Hernadijem, da je sve ok i da će se prvi dio realizirati odmah, a ostatak krajem godine, jer se radilo o velikom iznosu novca", rekao je svjedok. Ježić je rekao kako mu je Sanader potvrdio da bi se cijeli iznos trebao uplatiti do kraja 2009.godine.

Kao i u prvom iskazu, Ježić je imenovao Imra Fazekaša kao glavnog čovjeka koji je dogovarao isplatu 10 milijuna eura bivšem premijeru Sanaderu te kao čovjeka od povjerenja Hernadija, predsjednika Uprave Mola.
 


Reci što misliš!