Crna Kronika

apel na policiju i institucije

Zbog vandalskog napada na autobus, vozači Liburnije najavili prosvjed

Zbog vandalskog napada na autobus, vozači Liburnije najavili prosvjed

Povodom vandalskog napada na autobus Liburnije na relaciji Zadar - Pakoštane prije tri dana, oglasio se sindikat vozača tog prijevoznika. Riječ je o teškom izgredu koji je ozbiljno ugrozio sigurnost vozača i svih putnika, navodi se.

Ovo nije bio jedini slučaj kamenovanja autobusa na liniji od Turnja prema Pakoštanima, a treći je napad bojom, kazao nam je sindikalni povjerenik Sindikata vozača i prometnih radnika Marin Sikirić. Najavljuje kako će sutra sindikat obavijestiti Općinsko državno odvjetništvo :

"U ponedjeljak ćemo s pravnim savjetnikom podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja jer se to događa prečesto. U slučaju ponavljanja sličnih situacija organizirat ćemo prosvjed i obustaviti javni prigradski i gradski  prijevoz, do nekih odgovora", izjavio je Marin Sikirić.  

 U priopćenju sindikalne podružnice navodi se uz ostalo: 

Naime, ovo nije izoliran napad ( 28.11.)  ovakve vrste koji se dogodio na spomenutoj relaciji. U posljednjem slučaju na autobus koji se kretao, bačena je kanta boje na vjetrobransko staklo vozača, i samo pukom srećom i prisebnošću vozača izbjegnuta je tragedija. Apeliramo na policiju i institucije da pronađu i na primjeren način kaznu počinitelje, jer ponavljamo ovo nije izolirani slučaj. Autobusi se redovno kamenuju, a u tri slučaja je korištena boja na gore naveden način.

U slučaju ponavljanja ovakvih i sličnih situacija, sindikat će organizirati prosvjed. Za vrijeme prosvjeda obustavit će se prigradski i gradski javni prijevoz, sve u cilju zaštite putnika, vozača i imovine.


Reci što misliš!