Crna Kronika

oštetio grad za 300 tisuća kuna

Počelo suđenje za aferu "Štandovi", Bandić bez komentara

Počelo suđenje za aferu

Na Županijskom sudu danas je počeo proces protiv Milana Bandića za aferu Štandovi. Tužiteljstvo tvrdi da je Zagreb oštećen za 300 tisuća kuna jer su udruzi U ime obitelji ustupili bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Bandić je na početku ročišta poručio da se ne osjeća krivim, a da nisu krivi poručili su i njegovi suoptuženi - pročelnik Ivica Lovrić i voditeljica Tržnica Zagreb Zdenka Palac.

U telefonskim snimkama razgovora gradonačelnika i Lovrića, a koje su danas preslušavane, moglo se čuti da je gradonačelnik Zagreba neumjesnim rječnikom govorio o predsjednici inicijative, Željki Markić, a po izlasku iz sudnice komentare nije htio dati...

"Nemam komentara", rekao je Bandić.

Markić je nakon ročišta rekla da su novčanu potporu dobili kao i ostale zagrebačke udruge...

"Građanska inicijativa "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom" od Grada Zagreba na besplatno korištenje 51 štand, edukativne letke i plakate i to je napravljeno po istoj proceduri po kojoj su dodjeljivane te iste stvari za druge inicijative. Smatram da tu nema nikakvih problema i da će se to tako pokazati", izjavila je Markić.


Reci što misliš!