Crna Kronika

pu zadarska

Provala u Bibinjama: Materijalna šteta preko 10 tisuća kuna

Provala u Bibinjama: Materijalna šteta preko 10 tisuća kuna

Tijekom protekla 24 sata, na području PU zadarske evidentirane su tri teške krađe, tri krađe, narušavanje javnog reda i mira te 7 prometnih nesreća u kojima jedna osobe teže, a dvije osobe lakše ozlijeđene.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

 
Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su jučer kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari i krađu.
Sumnjiči ga se da je u srijedu popodne u Murvici Donjoj došao do parkiranog vozila za prijevoz vozila ( vučna) vlasništvo 56-godišnjaka, koje je pokrenuo i odvezao se prema Zadru. Potom je na D-8 izazvao prometnu nesreću, kojom prilikom je nastupila znatna materijalna šteta na vozilu. Ubrzo nakon toga su ga zatekli policijski službenici i priveli u prostorije policije.
Također ga se sumnjiči da je iz vozila otuđio navigacijski uređaj, lampu i kalkulator, vrijednosti preko tisuću kuna.
Protiv 32-godišnjaka je su državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijave zbog neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i krađe.
 
Teška krađa
 
Jučer tijekom noći u Bibinjama, nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 42-godišnjaka, odakle je otuđio novac, ručni sat i sunčane naočale. 
Materijalna šteta iznosi preko deset tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.         
 
Jučer poslijepodne u ulici Hrvatskog sabora u Zadru, nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 45-godišnjaka te otuđio novac i više komada sunčanih naočala.
Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.      

 

U vremenu od utorka do četvrtka u Zadru, u ulici Hrvatskog sabora nepoznati počinitelj je provalio u prostorije tvrtke u vlasništvu 37-gopdišnjaka, odakle je otuđio novac.

Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.         
                            
Krađa
 
U srijedu poslijepodne u Pakoštanima, nepoznati počinitelj je iz kamp-kućice koju koristi 41-godišnji češki državljanin otuđio novac. 
Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.
 
Sa srijede na četvrtak u Kukljici, nepoznati počinitelj je iz apartmana kojeg koristi 40-godišnji državljanin Češke  otuđio bicikl.  
Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.
 
U utorak poslijepodne u ulici Akcije Maslenica u Zadru, nepoznati počinitelj je iz vozila u vlasništvu  27-godišnjaka otuđio prijenosno računalo.    
Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.

Reci što misliš!