Crna Kronika

pucnjava i nemir

Detalji slučaja odbjeglog krijumčara: Mještani Donjeg Srba svjedočili potrazi

Poznati su detalji potrage za krijumčarom ljudi koji je pobjegao na području Srba nakon policijske potjere u kojoj su propucani djevojčica i dječak

I dok je djevojčica s prostrijelnom ranom glave puštena iz bolnice, 12-godišnjak je prije sat vremena zbog rekonstrukcije čeljusti primljen u zagrebačku Dječju bolnicu u Klaićevoj. 

Ispred kuće gospođe Milice bilo je poprište pucnjave. Policija je ondje zaustavila kombi krijumčara, koji je probio nekoliko blokada. Njezin prijatelj bio je na ulazu u dvorište i sve gledao.

"On je stao tamo. Ja vičem šta ti je? Ne vidim ja ništa. On kaže neka rotacija, neka svjetla. Otkud? Kaže iz Neteke, iz tog susjednog sela. I samo što je on to izgovorio, oni su stali. Stanite! Stanite! Lezi! Stoj! Stoj! Onda je počela pucnjava. Ja sam se onako sklonila", rekla je Milica Rodić iz Srba koja je svjedočila nemilim scenama.

Prijatelju je policija rekla da uđe u kuću i zatvori vrata.

"Nije to bilo tako mnogo metaka, ali je pucalo. Pitaju mene jel to bilo automatsko, al otkuda ja znam sine, nisam ja pušku u rucu držala", kaže potresena Milica.

Krijumčar je iskočio iz kombija i pobjegao u šumu i od tad mu se gubi svaki trag, pretpostavlja se da je pobjegao u BiH.

Vrlo je lako mogao pobjeći u BiH, jer na ovom dijelu zelene granice postoje tek maleni potok i mostić. Policija svakodnevno patrolira ovim područjem.

Procjenjuje se da je u BiH trenutačno oko 4000 migranata. Svakoga dana pristižu i novi, koji uz pomoć krijumčara pokušavaju dalje prema Europi.

"Trenutno se otvara jedna nova tura kroz BiH. Mi smatramo da je to ozbiljan problem, trenutno smo vidjeli na kraju krajeva na terenu, vidjeli ste kako su naši policajci morali braniti svoje živote. Nažalost su posljedice bile strašne", ističe Daniel Markić, ravnatelj SOA-e.

A Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost od MUP-a je zatražio izvješće i istragu o sim okolnostima.

A da se radilo o zaista intenzivnoj potrazi svjedočio je i reporter RTL-a Boris Mišević koji se javio uživo iz Srba.


Reci što misliš!