Crna Kronika

prometni prekršaji

U Akciji Vikend iz prometa isključeno 18 vozača, "presretač" sankcionirao Finca i Nijemca

U Akciji Vikend iz prometa isključeno 18 vozača,

Proteklog vikenda (25. – 27. svibnja 2018.godine), policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 524 vozila i vozača, a poduzeli su 170 represivnih mjera.

Alkotestirano je 65 vozača od kojih je njih 7 bilo pod utjecajem alkohola

72 vozača su prekoračila propisano ograničenje brzine

1 je vozio bez vozačke dozvole

29 vozača nije poštivalo prometni znak

13 je vozilo bez zaštitnog pojasa

1 vozač je nepropisno pretjecao

6 vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje

Iz prometa je isključeno 7 vozača.  

U tom se vremenu dogodila 21 prometna nesreća, u kojima je pet osoba teže, a šest osoba lakše ozlijeđeno.       

U petak oko 21 sat u Biogradu, 26-godišnji vozač je upravljao Opelom (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,18 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda, a kojom prilikom je izazvao i prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.  

U nedjelju prijepodne oko 11 sati na autocesti A1, kod odmorišta Pristeg, policijski službenici PU Zadarske su službenim vozilom - presretač najprije snimili 46-godišnjeg finskog državljanina kako upravlja Mercedesom finskih nacionalnih oznaka brzinom od 246km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Nešto kasnije, oko 15 sati kod čvora Pirovac snimljen je i 52-godišnji njemački državljanin kako upravlja Mercedesom brzinom od 253 km/h  na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Oba vozača su zbog prekršaja kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 3000 kuna, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od mjesec dana.

 


Reci što misliš!