Crna Kronika

Divljčki ih napali i zapalilio automobil

Jednom od napadača na skupinu Bugara prijeti kazna do 5 godina zatvora

Jednom od napadača na skupinu Bugara prijeti kazna do 5 godina zatvora
Filip Brala/PIXSELL

Nakon dovršenog višemjesečnog istraživanja policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta PU Zadarske terete 25-godišnjeg Zadranina koji je sudjelovao u napadu na skupinu Bugara u rujnu prošle godine za izazivanje nereda i prijeti mu od 6 mjeseci do pet godina zatvora.

Podsjećamo, grupa napadača te je večeri oko 23 sata ispod zida Parka Vladimira Nazora napala Bugare dok su se nalazili u svom automobilu.

Prava drama nastala je nakon što je u vozilo ubačena signalna baklja. Skupocjeni BMW u potpunosti je izgorio, no sve je srećom prošlo bez težih ozljeda. Iako ne izravno, napad se povezuje sa navijačkim nasiljem, naime sutradan se u Splitu igrala utakmica Hajduk - Levski iz Sofije, piše Radio Zadar.

- U sklopu kriminalističkog istraživanja kod osumljičenika je pronađena i određena količina raznih pirotehničkih sredstava, ukupno 25 komada signalih raketa, dimne bombe i druge pirotehnike, rekao je Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske.

Za sada nema konkretnih informacija da bi on bio pripadnik određene skupine, mada se ovaj cijeli događaj može povezati s navijačkim nasiljem.

- 25-godišnji Zadranin dobio je kaznenu prijavu za izazivanje nereda i prijeti mu od 6 mjeseci do pet godina zatvora. Kako je u napadu iz rujna prošle godine sudjelovalo više osoba, kriminalističko istraživanje se nastavlja, kazao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.


Reci što misliš!