Crna Kronika

pu zadarska

Stigla sezona - počelo otuđivanje novčanika turistima na Poluotoku

Stigla sezona - počelo otuđivanje novčanika turistima na Poluotoku
Bojan Bogdanić

Tijekom proteklog vikenda, na području PU zadarske evidentirano je osam krađa, četiri narušavanja javnog reda i mira te 21 prometna nesreća, u kojima su četiri osobe teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su  kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je s četvrtka na petak u Starigradu, iz upravne zgrade trgovačkog društva otuđio prijenosno računalo, vrijedno oko pet tisuća kuna.

Također ga se sumnjiči da je početkom tjedna u Starigradu, s gradilišta otuđio boju, pur-pjenu i silikone u vlasništvu trgovačkog društva, vrijedne oko dvije tisuće kuna.

Protiv 25-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog  teških krađa.

Policijski službenici Policijske postaje Biograd provode kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim državljaninom Poljske, kojeg se sumnjiči za krađu.

Naime, njega su policijski službenici u nedjelju prijepodne, postupajući po dojavi o krađi, zatekli u ulici Matije Ivanića te doveli u prostorije policije, a sumnjiči ga se da je prethodno u trgovini na Šetalištu kneza Branimira otuđio novčanik.

S četvrtka na petak u Molatskoj ulici u Zadru, nepoznati počinitelj je iz kuće u vlasništvu  76-godišnjaka otuđio novac i zlatninu. 

Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.

U petak oko podne u ulici Špire Brusine u Zadru, nepoznati počinitelj  je otuđio novčanik u vlasništvu 61-godiišnjakinje.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.

U petak navečer u Zadru, na Trgu pet bunara nepoznati počinitelj je otuđio novčanik u vlasništvu 66-godišnje njemačke državljanke, a na Liburnskoj obali je nepoznati počinitelj otuđio novčanik u vlasništvu 72-godišnje državljanke Velike Britanije.

Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja su državnom odvjetništvu podnijete kaznene prijave zbog  krađe.

U subotu poslijepodne na predjelu Cerodole u Zadru, nepoznati počinitelj  je otuđio tri janjeta u vlasništvu 55-godiišnjaka.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.

Sa subotu ne nedjelju na Tru Sv. Stošije  u Zadru, nepoznati počinitelj  je otuđio bicikl u vlasništvu 32-godiišnjeg državljanina Švicarske.

Materijalna šteta iznosi preko deset  tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.

Požar – kriminalističko istraživanje

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar provode kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakinom, koju se sumnjiči da je u noći s petka na subotu oko 3 sata u ulici Josipa Jovića u Zadru, podmetnula požar na Audiju i Opelu u vlasništvu 46-godišnjaka. Materijalna šteta je više desetaka tisuća kuna.


Reci što misliš!