Crna Kronika

policija izvjestila:

"Rekorderu" Akcije Vikend izmjereno 2,47 promila alkohola u krvi!

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Proteklog vikenda (od 26. - 28.siječnja 2018. godine) policijski službenici PU zadarske su, tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 853 vozila i vozača, a poduzeli su 268 represivnih mjera.

Alkotestirana su 193 vozača od kojih je njih 43 bilo pod utjecajem alkohola,139 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 5 je vozilo bez vozačke dozvole, 22 vozača nisu poštivala prometni znak, 3 vozila su zatečena bez tehničkog pregleda i registracije, 1 vozač  prošao je kroz crveno svjetlo, 5 vozača je vozilo za vrijeme zabrane, 5 vozača je bilo  je pod utjecajem droga, 21 je vozio bez zaštitnog pojasa, 1 bez zaštitne kacige, 6 vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje.

Iz prometa je isključeno 62 vozača i 3 vozila.  

U tom se vremenu dogodilo 7 prometnih nesreća  s materijalnom štetom.       

U  nedjelju oko 1 sat, u Ulici 72. bojne Vojne policije u Zadru, 39-godišnjak je upravljao Hondom pod utjecajem alkohola od 2,47 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda.

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, a protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.   

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti  

 Izdvojeno