Crna Kronika

optužba za ubojstvo roditelja

Održano pripremno ročište protiv Tina Šunjerge, postupak nije otvoren javnosti

Održano pripremno ročište protiv Tina Šunjerge, postupak nije otvoren javnosti
Šibenski portal

Na Županijskom sudu u Zadru održano je pripremno ročište u postupku protiv Tina Šunjerge (19), optuženog za ubojstvo roditelja u vodičkom zaleđu u ožujku prošle godine. Obrana i tužiteljstvo podnijeli su dokazne prijedloge, a zastupnici oštećenika tražili su izuzeće javnosti s glavne rasprave.

Prvo pojavljivanje Tina Šunjerge na zadarskom Županijskom sudu proteklo je bez nazočnosti javnosti. Uvaži li Sudsko vijeće prijedlog zastupnika oštećenika, čitav sudski postupak mogao bi se odvijati iza zatvorenih vrata. 

Punemoćenici oštećenika su predložili isključenje javnosti radi zaštite dostojanstva obitelji poginulih. Tom dokaznom prijedlogu pridružila se i obrana, rekao je Šunjergin odvjetnik po službenoj dužnosti Karlo Surić. Sudsko vijeće o tome će odlučivati na glavnoj raspravi početkom veljače, kao i o prijedlogu obrane o provođenju kombiniranoga psihologijsko-psihijatrijskoga vještačenja koje je predložila obrana, dodao je Surić, javlja Radio Zadar.

Većina dokaznih prijedloga obrane i tužiteljstva je prihvaćena, još ostaje pitanje hoće li mu se suditi kao mlađem punoljetniku. To isključivo ovisi o Sudskom vijeću Županijskoga suda u Zadru. O tome još nemamo nikakvih saznanja. Mi ćemo svakako predložiti da se sudi po blažem zakonu, ali smo svjesni težine i okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela, kaže Surić. 

U kakvom je psihičkom stanju njegov branjenik odvjetnik nije želio govoriti, kao ni o tome, kako se očitovao o krivnji. Opovrgnuo je medijske navode, da Šunjerga nema nikakvih kontakata s obitelji. Posjećuje ga rodbina. Čitav niz stvari je u javnosti izašlo krivo i neistinito, kao i to da ga rodbina ne posjećuje. Većina rodbine ga ipak posjećuje, istaknuo je Šunjergin branitelj. 

Za stravično ubojstvo roditelja u Čisti Velikoj potkraj ožujka prošle godine, Šunjerga bi mogao biti osuđen na najviše pedeset godina bezuvjetnog zatvora. Slučaj je za šibenskoga premješten na zadarski Županijski sud jer je većina tamošnjih sudaca sudjelovala u istrazi i drugim pravosudnjim radnjama. Tin Šunjerga (19) kraj sudskoga postupka čekat će u zadarskom zatvoru.

 


Reci što misliš!