Crna Kronika

prometne nesreće, protupravno držanje oružja...

PU Zadarska: U kuću uletjela i eksplodirala brodska signalna raketa

PU Zadarska: U kuću uletjela i eksplodirala brodska signalna raketa
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata, na području PU zadarske, evidentirani su zlouporaba opojnih droga, nedozvoljena trgovina, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, krađa, neovlašteno posjedovanje oružja te tri narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirano je sedam prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena. 

Zlouporaba opojnih droga

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske provode kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom kojeg su jučer u Zadru zatekli u BMW-u u kojem je držao 50 grama heroina, 25 grama kokaina te 6 grama marihuane.

Kod njega su pronađene i dvije digitalne vage te ilegalni pištolj sa streljivom.

Droga, vage i oružje su mu oduzeti, a nad njim je u tijeku istraživanje zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te prekršaja iz Zakona o oružju.

Nedozvoljena trgovina

Jučer poslijepodne, na Bilom brigu u Zadru, policijski službenici II policijske postaje Zadar zatekli su 61-godišnjaka koji je u automobilu prevozio rezani duhan. U automobili i kući ukupno mu je pronađeno 22 kg duhana te vaga.

Duhan i vaga su mu oduzeti, a protiv njega Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine.

Teška krađa

U noći sa srijede na četvrtak, u Starigradu, nepoznati je počinitelj provalio u kafić u vlasništvu 57-godišnjaka te otuđio nekoliko stotina kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava.

Krađa

U noći sa srijede na četvrtak, u Vrsima, nepoznati je počinitelj s gradilišta otuđio građevinske podupirače, oplate i stege, u vlasništvu 57-godišnjaka, vrijedne nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava.

Nedozvoljeno držanje oružja

Jučer prijepodne, na odmorištu autoceste u Jasenicama, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, u automobilu zagrebačkih registracija, zatekli su 40 i 48-godišnjake, koji su kod sebe držali dva pištolja sa streljivom, za koje ne posjeduju oružne listove.

Pištolji su im oduzeti, a protiv njih se prekršajnom sudu podnose optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Oštećenje tuđe stvari

Jučer oko 17 sati, u Ulici Jakova Mikalje u Zadru, u predsoblje kuće u vlasništvu 70-godišnjakinje uletjela je i eksplodirala brodska signalna raketa te oštetila dva stakla u prostoriji. Sve okolnosti događaja se utvrđuju.

Građane podsjećamo da je uporaba pirotehnike u ovo vrijeme zabranjena. Također apeliramo na sve, a posebno roditelje, na povećani oprez i nadzor nad djecom u ovom razdoblju.

Pirotehnička sredstva nisu igračke, a nestručno rukovanje i zlouporaba pirotehnike mogu rezultirati uništenjem imovine i teškim ozljeđivanjem.

 

 


Reci što misliš!