Crna Kronika

policija je imala posla

Turbulentan policijski vikend za nama

Turbulentan policijski vikend za nama
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Arhiva

Jučer tijekom noći, na odmorištu Marune na autocesti A1, nepoznati je počinitelj provalio u kamper u vlasništvu 39-godišnje češke državljanke te otuđio mobitel, tablet i ručnu torbu vrijedne nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Tijekom proteklog vikenda, u Ulici biskupa Jurja Dobrile u Zadru, nepoznati je počinitelj provalio u prostor trgovačkog društva te otuđio monitor računala vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Jučer poslijepodne, u kampu u Biogradu, nepoznati je počinitelj provalio u kamp kućicu u vlasništvu 44-godišnjeg državljanina Slovenije te otuđio nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Krađa

U subotu poslijepodne, u Ulici Antuna Gustava Matoša u Zadru, nepoznati je počinitelj iz kuće otuđio nekoliko tisuća kuna u vlasništvu 46-godišnjeg državljanina Slovenije.

Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava.

U subotu tijekom noći, na otoku Istu, nepoznati je počinitelj s rive otuđio mobitel u vlasništvu 21-godišnjaka, vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava.

U subotu u večernjim satima, u Ulici Asje Petričić u Zadru, nepoznati je počinitelj otuđio bicikl u vlasništvu 15-godišnjaka, vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava.

Jučer poslijepodne, u Novigradu, nepoznati je počinitelj, iz kuće u vlasništvu 30-godišnjaka, otuđio tablet i igraću konzolu, vrijedne nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava.

Ubojstvo u pokušaju- dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici I policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je u nedjelju oko 21 sat, u ulici Put vrela u Zadru, u sukobu zbog nesuglasica u prometu, nožem napao 21-godišnjaka te ga ozlijedio po ruci.

Također ga se sumnjiči da je prethodno u automobil 21-godišnjaka ubacio tijelo ručne bombe bez eksplozivnog punjenja i upaljača.

Nakon istraživanja 29-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog ubojstva u pokušaju priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Akcija Vikend

Proteklog vikenda (28., 29. i 30. srpnja 2017. god.) policijski službenici PU zadarske su, tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 895 vozila i vozača, a poduzeli su 362 represivne mjere.

  • Alkotestirano je 425 vozača od kojih je njih 12 bilo pod utjecajem alkohola
  • 112 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
  • 6 vozača nije koristilo zaštitni pojas
  • 5 vozača nije koristilo zaštitnu kacigu
  • 36 vozača nije poštivalo prometni znak
  • 9 vozača je nepropisno pretjecalo
  • 1 je prošao kroz crveno svjetlo
  • 2 su vozila bez vozačke dozvole
  • 5 vozila bez tehničkog pregleda i registracije

Iz prometa je isključeno 17 vozača i 9 vozila.

U tom su se vremenu dogodile 44 prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala, šest osoba je teško, a dvanaest ih je lakše ozlijeđeno.     

U nedjelju, oko 20 sati, na raskrižju Biogradske ceste i Ulice 84. brigade Termiti u Zadru, 73-godišnjak je, upravljajući Fiatom (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,21 g/kg, izazvao prometnu nesreću.

      Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.   


Reci što misliš!