Crna Kronika

umalo tragedija

Parkirani automobil se survao niz južnu padinu Marjana, stabla spriječila pad na plažu Stine

Parkirani automobil se survao niz južnu padinu Marjana, stabla spriječila pad na plažu Stine

Nakon što je prije nekoliko dana pijani vozač glisera izletio na plažu i ozbiljno ugrozio prisutne kupače, u ponedjeljak se slična situacija odigrala u Splitu, no ovoga puta glavnu je ulogu imao automobil.

Parkirani chevrolet splitskih registracijskih oznaka sletio je niz marjansku južnu padinu u blizini zgrade Instituta za oceanografiju i ribarstvo.

U nezgodi koja se dogodila kod šumskog parkirališta srećom nitko nije ozlijeđen, a automobil se zaustavio nakon samo nekoliko metara slobodnog pada, jer su mu se na putu prema stjenovitoj strmini i moru ispriječila stabla.

Uzrok slijetanja je nepoznat, no pretpostavlja se da mjenjač nije bio u brzini ili da ručna kočnica nije bila podignuta. 

Unatoč gustoj vegetaciji baš na toj strmini, postojala je i vjerojatnost da chevrolet bez vozača igrom slučaja promaši stabla i surva se sve do kupališnog lokaliteta Stine gdje ljeti uvijek ima ljudi, što bi neminovno dovelo do težih ozljeda nekoga od kupača ili još goreg scenarija, piše Slobodna Dalmacija.


Reci što misliš!