Crna Kronika

Teže ozlijeđen u nasukavanju jedrilice na lukobran umaške luke

Teže ozlijeđen u nasukavanju jedrilice na lukobran umaške luke

Jedna je osoba teže ozlijeđena u srijedu navečer uslijed nasukavanja 10-metarske jedrilice na hridi lukobrana umaške luke, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Pulska Lučka kapetanija je dojavu o nesreći zaprimila sinoć u 20,30 sati. Službenici Lučke ispostave Umag odmah su isplovili prema nasukanoj jedrilici koja plovi pod talijanskom zastavom sa dva člana posade, skipperom i mornarom, hrvatskim državljanima, koja se nasukala na hridi lukobrana umaške luke.

Prilikom nasukanja skipper je teže ozlijeđen, odnosno prignječena mu je noga te je zadobio nekoliko rasjekotina u pokušaju osiguravanja izvanbrodskog pogonskog stroja od ispadanja s jedrilice, doznaje se od drugog člana posade.

"U trenutku spašavanja dvojice brodolomaca jedrilicu regatnog tipa nije bilo moguće odsukati jer je već zaprimila znantnu količinu mora u potpalublje dok su na moru vladali nepovoljni plovidbeni uvjeti uslijed jakih udara južnoga vjetra", navode iz Ministarstva.

Posada nije odmah po nasukavanju obavijestila o pomorskoj nesreći, budući da su pokušali samostalno odsukati jedrilicu, odnosno, osigurati je od potapanja, a tek nakon ozlijeđivanja jednog člana posade uputili su poziv pogibelji. Nasukana i znatno oštećena jedrilica ostala je na poziciji pomorske nesreće, no obzirom da ne predstavlja opasnost za sigurnost odvijanja pomorskog prometa, nadležna Lučka ispostava Umag naložit će komercijalno odsukavanje.

 


Reci što misliš!