Crna Kronika

planirali nered

Navijači privedeni, posjedovali čitav arsenal pirotehnike

Navijači privedeni, posjedovali čitav arsenal pirotehnike
pu zadarska

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26 osoba u dobi od 17 do 33 godine koje se sumnjiči za više kaznenih djela i prekršaja

Njih su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske i Policijske uprave šibensko-kninske, u utorak oko 21 sat zaustavili na autocesti A-1, na odmorištu Nadin – sjever. Pregledom kombija pronađeno je više predmeta pogodnih za ozljeđivanje (drvene palice, teleskopske palice i dijelovi namještaja)  kao i pirotehničkih sredstava.

27-godišnjeg vozača kombija (VK) se sumnjiči da je prilikom policijske potjere pokušao s autoceste izgurati policijski automobil, a 17-godišnjeg maloljetnika sumnjiči se za izradu i posjedovanje dva topovska udara s pričvršćenom zapaljivom tekućinom.

27-godišnjak i 17-godišnjak su uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom i na Županijski sud u Zadru.

24 osobe su uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakonima o prekršajima protiv javnog reda i mira, privedeni Prekršajnom sudu u Zadru.

 


Reci što misliš!