Crna Kronika

nikad vraćen kredit

Uhićena dva člana i biši predsjednik uprave Jadranske banke i poduzetnik iz Čakovca

Uhićena dva člana i biši predsjednik uprave Jadranske banke i poduzetnik iz Čakovca
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uhićeni bivši predsjednik i dvoje članova Uprave Jadranske banke Šibenik te jedan poduzetnik iz Čakovca?

Od jutra traju uhićenja osumnjičenih za gospodarski kriminal u Jadranskoj banci Šibenik, javlja Šibenski portal.

Kako se doznaje, radi se Ivi Šinku, dugogodišnjem bivšem predsjedniku Uprave, dopredsjednici Uprave Mariji Trlaja i članu Uprave Mirku Goreti. Još je jedan muškarac uhićen u Čakovcu koji je banku navodno oštetio za 40 milijuna kuna.

"U kordinaciji sa Županijskim državnim odvjetvništvom, PU Šibensko-kninska provodi kriminalističko istraživanje u Jadranskoj banci. Za sada se istraga provodi nad četiri fizičke i jednom pravnom osobnom", izjavila je je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Neslužbeno se doznaje da je pravna osoba zapravo tvrtka u vlasništvu muškaraca iz Čakovca kojem je odobren kredit od 40 milijuna kuna koji nikad nije vraćao.

Podsjetimo, Jadranska banka prodaje se nakon sanacije za koju se država odlučila jer nije bilo šanse da se spasi ta financijska kuća koja je u trenutku početka sanacije bilježila gubitak od 846 milijuna kuna.

Godinama se govori i o lošim plasmanima prema brojnim šibenskim tvrtkama kao što su NCP Gorana Prgina, TLM ili Rivijera koje su odobravali Šinko, Trlaja i Goreta pa se očekuje nastavak policijske istrage koja je počela prije više mjeseci.


Reci što misliš!