Crna Kronika

Požar i eksplozija

Četiri osobe teško opečene u požaru u Puli - uzrok eksplozivna naprava?

Četiri osobe teško opečene u požaru u Puli - uzrok eksplozivna naprava?

Najteže je stradala Ana Bradvica (72) kojoj je opečeno 85 posto tijela

Prema zadnjim informacijama koje je objavio portal Barkun.hr, četiri osobe su zadobile teške opekline u požaru koji je noćas iza pola noći buknuo u zgradi u Kandlerovoj ulici 19 u kojem je ozlijeđeno sedam stanara. Suzana Bajrić Korać (44), Ana Bradvica (72) i Silvija Paulini (18) prevezene su zbog teških opeklina u riječku bolnicu. Bradvici je, prema informacijama policije, opečeno čak 85 posto tijela.

Nakon eksplozije plamen i dim su krenuli prema stubištu što je uspaničilo stanare/Foto:Barkun.hr

Četvrta teško ozlijeđena osoba do podneva je bila smještena na Jedinici intenzivnog liječenja Opće bolnice Pula ali je tijekom dana prevezena u Rijeku. Goran Malić (26) koji je skočio s drugog kata zadržan je u pulskoj bolnici zbog frakture noge dok su dvije osobe puštene kući.

Pretpostavlja se da je požar izazvala eksplozija motocikla parkiranog u zgradi. Nakon eksplozije plamen i dim su krenuli prema stubištu što je uspaničilo stanare koji nisu uspijevali pronaći izlaz zbog gustog dima.

Vlasnik motocikla Miroslav Bešir koji je cijelo jutro na ispitivanju u PU istarskoj kaže da mu je eksplodirao rezervoar parkiranog motora te da sumnja na podmetanje eksplozivne naprave. Tu mogućnost nije otklonila ni policija.

Policiju i vatrogasce noćas neposredno nakon izbijanja požara pozvali su susjedi iz zgrade preko puta. - Čuli smo tri detonacije, neposredno jednu iza druge. Kad smo izišli na balkon vidjeli smo gusti crni dim kako suklja iz prizemlja prema gore i čuli smo histerične pozive u pomoć. Moj suprug je istrčao vani, razbio izlog na susjednoj trgovini i uzeo protupožarni aparat kako bi mogao barem malo ugasiti požar da ljudi mogu pobjeći iz zgrade a ja sam zvala vatrogasce koji su jako brzo stigli, priča nam Dijana Maras.

Pročelnik Jedinice intenzivnog liječenja KBC Rijeka dr. Božidar Krstulović, kazao je kako su na odjelu KBC-a smještene dvije teško opečene žene, jedna u šezdesetima, a jedna u četrdesetim godinama starosti. Starija pacijentica zadobila je opekline na 85 posto površine tijela, dok je mlađa opečena na oko 20 posto površine tijela, ali je zadobila teške inahalacione opekline te se nalazi na aparatu za potporu pri disanju.

Dr. Krstulović usporedio je ozljede dviju pacijentica s ozljedama koje su prije točno tri tjedna zadobili vatrogasci koji su na Velikom Kornatu gasili otvoreni požar trave. Treća teško ozlijeđena žena, Silvija Paulini, smještena je na odjelu Jedinice intenzivnog liječenja na lokalitetu Sušak KBC-a Rijeka.

Istražni sudac Svetislav Vujić vodi očevid, a po njegovom okončanju policija će imati više informacija o uzrocima i ostalim okolnostima događaja. U Kandlerovu su oko 10,30 sati stigli i stručnjaci zagrebačkog Centra za kriminalistička vještačenja. Miroslav Ahac koji u zgradi ima informatičku tvrtku poslao nam nekoliko fotografija zapaljene zgrade.


Reci što misliš!