Crna Kronika

Krađa

‘Počistili’ Escadu Čermakove snahe

‘Počistili’ Escadu Čermakove snahe

Kradljivci su u tako kratkom vremenu sa šest do sedam tzv. štendera uspjeli pokupiti odjeću koja je na njima bila obješena i netragom nestati

Iz butika Escada u Gundulićevoj ulici 15 u središtu Zagreba pod okriljem pretprošle noći nestao je veći dio asortimana jedne od vodećih svjetskih modnih marki, piše Jutarnji.hr .

Lopovi su jučer oko 4.30 sati ujutro s dva kamena razbili ulazna staklena vrata i u svega četiri minute iz butika iznijeli odjeću vrijednu oko pola milijuna kuna.

- Nakon što se aktivirao alarm, zaštitarima Sokol Marića trebalo je svega četiri minute da se pojave u butiku, no tada je već bilo prekasno.

Kradljivci su u tako kratkom vremenu sa šest do sedam tzv. štendera uspjeli pokupiti odjeću koja je na njima bila obješena i netragom nestati - ispričala je direktorica Andrea Čermak, napominjući kako pretpostavlja da ih je, zbog brzine kojom su sve to izveli, ispred trgovine najvjerojatnije čekao kombi.

Isto tako, direktorica smatra da lopovi zbog brzine kojom su morali izvesti pljačku nisu dirali unikatne komade odjeće, koji su posebno izloženi, nego su se samo koncentrirali na odjeću na vješalicama.

Među ukradenom odjećom našle su se glamurozne večernje haljine, kostimi za poslovne žene, suknje, hlače, košulje i kožne jakne dok ostalu kožnu galanteriju, poput čizama i torbi, nisu dirali.

- Ne vjerujem da će ‘šaneri' tu robu prodavati u Zagrebu, netko bi je na ulici sigurno prepoznao. Odjeća će najvjerojatnije završiti na tržištu susjednih nam zemalja - dodala je direktorica, očito svjesna da je riječ o profesionalcima koji će dobro zametnuti svoje tragove.

Direktoricu sada čeka, kako sama kaže, protokol - uplatiti 20 kuna biljega i od osiguranja dobiti odštetu. - Najveće razočaranje je u tome što su svi svjesni, a nitko o tome neće govoriti, da se nikome neće ništa dogoditi, a ako i uhvate lopove, oni će sutra biti na slobodi - ogorčena je Andrea Čermak.

Na kraju je istaknula da je videonadzor bio budžetiran i svakog se dana očekivalo njegovo postavljanje. Ova provala tu će proceduru zasigurno ubrzati.


Reci što misliš!