Crna Kronika

Opojne droge

Uhićen dvojac s više od pola kilograma heroina

Uhićen dvojac s više od pola kilograma heroina

Droga bi u uličnoj preprodaji donijela protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko pola milijuna kuna

Temeljem operativnih saznanja da se u gradskom predjelu Arbanasi, radi daljnje preprodaje skriva veća količina opojne droge heroin, policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga PU zadarske zadnjih desetak dana proveli su operativno taktičku radnju, tzv. prismotru.

U subotu 03. studenog 2007. godine u 09,30 sati policijski službenici uočili su u ulici Karma četrdesetosmogodišnjaka iz Zadra kako pored jednog stabla u travu odlaže nepoznati predmet te je zaustavljen i doveden u službene prostorije PU zadarske radi provođenja krimininalističke obrade. Nakon provedene obrade osumnjičeni je uhićen.

Na mjestu događaja policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga obavili su očevid, a tom je prilikom pronađen najlonski smotuljak u kojem se nalazio PVC paketić sa sadržajem smeđe praškaste tvari, koja svojim karakteristikama ukazuje na opojnu drogu heroin, u količini od 511,9 grama.

Protiv četrdesetosmogodišnjaka iz Zadra Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl.173.st.2. KZ-a RH (Zlouporaba opojnih droga) te je sinoć u 17,30 sati priveden Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.

Kriminalističkom obradom provedenom nad osumnjčenikom došlo se do saznanja da je u zadnja četiri mjeseca na isti način (ostavljajući na istom mjestu iste količine heroina od 500 grama) preprodao za tridesetdvogodišnjaka iz Zadra oko 2 kg heroina.

U subotu u 18,30 sati tridesetdvogodišnjak je priveden u službene prostorije PU zadarske te je uhićen i nad njim je zavedena kriminalistička obrada.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl.173.st.2 KZ-a RH protiv njega će biti podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, te će u popodnevnim satima biti priveden Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.

Preprodajom pronađene količine heroina (511,9 grama) u uličnoj preprodaji stekla bi se protupravna imovinska dobit u iznosu od oko 500.000 kuna.


Reci što misliš!