Crna Kronika

Gospodarski kriminal

Policija istražuje tvrdnje o mitu u TLM-u

Policija istražuje tvrdnje o mitu u TLM-u

Načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Branko Peran potvrdio je da je slučaj policiji prijavio i predsjednik Uprave TLM-a Ivo Koštan

Šibenska policija istražuje tvrdnje o primanju mita za uvrštavanje radnika na listu tehnološkog viška u TLM-u. Optužbe na račun predsjednika Uprave TLM-a Koštana i predsjednika Sindikata Burazera izrekao je povjerenik Sindikata metalaca Ivan Svraka.

Svraka je na konferenciji za novinare u srijedu kazao da su Koštan i Burazer jedini sastavljali listu tehnološkog viška na kojoj se našlo 112 radnika te su, iskoristivši zanimanje brojnih radnika privučenih visokom otpremninom, od nekih tražili, odnosno primili, najmanje 5000 kuna kako bi ih uvrstili na tu listu. Koštan i Burazer odmah su odlučno odbacili Svrakine optužbe.

Načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Branko Peran potvrdio je da je slučaj policiji prijavio i predsjednik Uprave TLM-a Ivo Koštan. "No i bez toga policija bi sve istražila", rekao je Peran. Dodao je kako će svi povezani uz ovaj slučaj biti saslušani, a policijska istraga bit će dovršena najkasnije do početka idućeg tjedna.

"Nakon što dovršimo obradu vidjet ćemo ima li elemenata za podizanje kaznene prijave", objasnio je Peran. Dodao je kako će policija istražiti i Svrakine izjave o tome da se Koštanu prijetilo bombom kako bi neka imena uvrstio na listu tehnološkog viška.


Reci što misliš!