Crna Kronika

Obrat

Kombi i Safića oteo kolega zaštitar, našli sav novac

Kombi i Safića oteo kolega zaštitar, našli sav novac

Kad ga je Safić pustio u kabinu, ovaj je u njega uperio pištolj te oteo njega i kombi. Otmičaru je pomogao još jedan 25-godišnjak koji ga je odvezao nakon što su kombi ostavili na Jakuševačkoj cesti

Kombi Sokol Marića u srijedu je na Mažuranićevu trgu u Zapruđu oteo 26-godišnji koordinator za dostavu i prijevoz novca u Sokol Mariću, objavila je policija. Zaštitar je prišao Goranu Safiću, koji je bio sam u kombiju, i rekao mu je da je u kontroli, piše 24sata.hr

Kad ga je Safić pustio u kabinu, ovaj je u njega uperio pištolj te oteo njega i kombi. Otmičaru je pomogao još jedan 25-godišnjak koji ga je odvezao nakon što su kombi ostavili na Jakuševačkoj cesti. Sav novac policija je našla kod počinitelja. Iako ga još nisu stigli prebrojiti, riječ je o više od milijun kuna.

Policija je u četvrtak navečer ispitala zaštitara Sokol Marića Gorana Safića (28) i oslobodila ga sumnje da je sudjelovao u pljački blindiranog vozila s novcem ispred Zagrebačke banke u Zapruđu. Safić je od četvrtka navečer na slobodi.

Njega su pronašli uz cestu s crnom vrećom na glavi 15 sati nakon pljačke, a policija je tad bila sumnjala da je Safić jedan od sudionika te da je u dogovoru s nepoznatim muškarcem izrežirao vlastitu otmicu i krađu novca. Sumnjičavi su bili i prema ozljedama.

Našli su ga pretučenog, ali su sumnjali da su udarci dio scenarija. Safića je policija već obrađivala 2006. Tad su on i kolega iz Sokol Marića pod oružanom prijetnjom predali nekoliko stotina tisuća kuna dnevnog utrška iz Peveca.

Hrvatski zaštitari u petak su odlučili ugasiti svoj blog, na kojemu su prije nekoliko dana objavili da su Gorana Safića opljačkali već tri puta, što su, kako kažu, mediji iskoristili. Na taj potez potaknule su ih snimke Goranove majke, koja je od početka tvrdila da njezin sin nije umiješan u pljačku.


Reci što misliš!