Crna Kronika

Opekline

Borba za život varaždinskog učenika

Borba za život varaždinskog učenika

Zbog 80-postotne opečenosti tijela, pretežno trećeg stupnja, te mogućnosti zatajenja srca, pluća i bubrega, dječakovo je stanje vrlo ozbiljno i životno je ugrožen

U Klinici za dječje bolesti u Zagrebu liječnici se i dalje bore za život 14-godišnjeg dječaka koji se prekjučer zapalio u školi u Varaždinu.

Zbog 80-postotne opečenosti tijela, pretežno trećeg stupnja, te mogućnosti zatajenja srca, pluća i bubrega, dječakovo je stanje vrlo ozbiljno i životno je ugrožen, izjavio je ravnatelj bolnice dr. Goran Roić. Dječak je na aparatima za disanje zbog dubinskih opeklina glave, vrata i dišnih puteva, prima lijekove za spavanje i protiv bolova te nije u kontaktu s okolinom, dodao je.

S djecom u Varaždinu koja su jučer vidjela jeziv prizor gorućeg učenika radi tim za psihološku intervenciju sastavljen od osam psihologa. Razgovara se s djecom, roditeljima i učiteljima, a kako kažu, potreba za psihološkom pomoći je velika.

Prema riječima voditeljice Tima Željke Čolović-Rodik, djeca su u šoku, neka plaču, neka se povlače u sebe, mnogi nisu mirno spavali, neki imaju trbuhobolje, glavobolje. Potreba za psihološkom pomoći je, kaže, velika.

Motiv dječakova samospaljivanja još nije utvrđen, doznaje se od glasnogovornice PU varaždinske Vanesse Kremenić. Policija je do sada razgovarala s nastavnicima i učenicima škole, a slijede obavijesni razgovori sa svima koji nešto znaju.


Reci što misliš!