Crna Kronika

Droga

Kokain u voćnoj kaši

Kokain u voćnoj kaši

Sama količina kokaina nije prevelika, kažu u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. No, zanimljiv je način krijumčarenja

Riječki carinici i policija otkrili su u kontejneru na terminalu Brajdica 15 kilograma kokaina. Kokain je iz ekvadorske luke Guayaquil preko Malte stigao u Rijeku. Hrvatski su ga carinici nakon pregleda vratili među teret i zapečatili kontejner jer mu je krajnje odredište bila luka Bar, a hrvatska policija javila je sve crnogorskim kolegama.

"Sve je uslijedilo 26. travnja kada su na području Crne Gore uhićena dva državljana Crne Gore prilikom preuzimanja kontejnera, odnosno robe, rekao je načelnik Odjela kriminaliteta droga PU PG Božo Barbarić.

Sama količina kokaina nije prevelika, kažu u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. No, zanimljiv je način krijumčarenja. Droga je bila pakirana u smrznutoj voćnoj kaši pa je ne bi otkrili ni rendgen ni policijski psi.

"Iznimno je važno naglasiti da je ovdje riječ o jednom od sofisticiranijih načina krijumčarenja narkotika u kojem je naša analiza rizika ponovno dala rezultate", naglasio je pomoćnik ravnatelja Carinarnice Rijeka Andrej Franulović.

Uz dva uhićena Crnogorca raspisana je i Interpolova tjeralica za jednim njemačkim državljaninom koji je za sada nedostupan tijelima gonjenja.


Reci što misliš!