Crna Kronika

Opušcima izazvao požar

Priveden mladić zbog sumnje da je izazvao požare u Tučepima

Priveden mladić zbog sumnje da je izazvao požare u Tučepima

Uzroci izbijanja požara za sada su nepoznati, a utvrđuje ih policija

U policijsku postaju u Makarskoj priveden je 25-godišnji zaposlenik komunalnog poduzeća zbog sumnje da je na dva mjesta opušcima izazvao požare koji su jučer bjesnili nad Tučepima.

Mladić, zaposlenik komunalnog poduzeća, viđen je kako iz Gornjih Tučepa ide pješice na posao. Tijekom dana bit će priveden istražnom sucu u Splitu.

Požarište kod Tučepa cijele noći osiguravalo je stotinu vatrogasaca i 20 vojnika sa 25 vatrogasnih vozila. Rubne dijelove polijevali su vodom, a sa saniranjem požarišta i gašenjem vatre nastavili su i jutros, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina, dodajući da bura gasiteljima otežava posao.

Dvojica vatrogasaca ozlijeđena su prilikom gašenja. U makarskom Domu zdravlja doznaje se da je Josip Rajčević, koji je jučer ozlijedio ruku, zadržan u splitskoj bolnici, a Mališa Mucić je zatrovan dimom, pružena mu je pomoć u Domu zdravlja i pušten je kući.

Vatra je pod nadzor stavljena jučer kasno poslijepodne. U požaru je izgorjela borova šuma, dio maslina i nisko raslinje na površini od 28 hektara, a prilikom gašenja dva su vatrogasca lakše ozlijeđena.

Na prometnici broj 512 Makarska - Vrgorac promet je uspostavljen, ali se u blizini požarišta vozi usporeno jednim kolničkim trakom zbog većeg broja vatrogasnih vozila na cesti.

Uzroci izbijanja požara za sada su nepoznati, a utvrđuje ih policija.


Reci što misliš!