Crna Kronika

Droga

Šibenik: Dilerima kokaina kaznene prijave

Šibenik: Dilerima kokaina kaznene prijave

Kod osumnjičenih je pronađen kokain

Zbog sumnje u zloporabu opojnih droga u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku jučer su privedeni 32-godišnjak iz Šibenika, 29-godišnjak iz Bilica i 34-godišnjak iz Trogira te je protiv njih podnesena kaznena prijava, izvijestila je šibensko-kninska policija.

Kaznena prijava bit će podnesena i protiv dvojice Drnišana u dobi od 27 i 31 godinu također zbog sumnji vezanih uz zloporabu opojnih droga.

Kako navodi policija, u subotu 16. kolovoza, na cesti u Vrpolju kod Šibenika prometna je policija zaustavila vozilo koje je vozio 32-godišnji Šibenčanin i koji je policiji od prije bio poznat zbog neovlaštenog posjedovanja droge. Ovaj put je kod sebe imao nešto više od 10 grama kokaina, a drogu je kao posrednik u prodaji preuzeo od 34-godišnjaka iz Trogira te ju nosio 29-godišnjem muškarcu iz Bilica.

U kući pronađen novac

Policija je pretražila i obiteljske kuće 29-godišnjaka iz Bilica i 34-godišnjaka iz Trogira. I dok kod prvoga nisu pronađeni novi dokazi, kod muškarca iz Trogira pronađeno je 0,7 grama kokaina ali i velika količina novca za koji je pretpostavlja da je zarađen prodajom droge. Policija je uzela novac, a iznos nije objavljen.

Nešto kasnije istoga dana šibenska policija je u Bilicama zatekla dvojicu Drnišana u dobi od 27 godina i 31 godine s drogom koju su, kako je utvrđeno kriminalističkom obradom, kupili od 29-godišnjaka iz Bilica.

Kad je uočio policiju, 27-godišnji Drnišanin bacio je smotuljak za koji je naknadno utvrđeno da je riječ o 1,2 grama kokaina. Njegov 31-godišnji prijatelj policiji je sam predao jedan gram kokaina, nakon što su obojica privedena u policiju.

Oba Drnišana, navodi policija, kokain su kupili kod 29-godišnjeg muškarca iz Bilica.

Policija je također utvrdila da je osumnjičeni Biličanin u srpnju prodao 1, 2 grama kokaina i 36-godišnjem Šibenčaninu kod kojeg je ta droga pronađena te oduzeta.

Osumnjičeni 29-godišnjak iz Bilica, 34-godišnjak iz Trogira te 32-godišnji Šibenčanin koji je posredovao u prodaji droge privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku te je protiv njih podnesena kazna prijava.

Protiv dvojice Drnišana bit će podnesena kaznena prijava redovitim putem Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.


Reci što misliš!