Crna Kronika

Pijanci za volanom

Svaki deseti zaustavljeni vozač bio pijan

Svaki deseti zaustavljeni vozač bio pijan

Najveći broj vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola bio je u dobnoj skupini od 18 do 24 godine

U policijskoj akciji proteklog je vikenda na hrvatskim cestama zatečeno 1.019 vozača pod utjecajem alkohola, a devet ih je vozilo pod utjecajem droge od ukupno 11.766 kontroliranih vozača, javlja Totalportal.hr

Osim toga, 59 vozača je odbilo alkotestiranje, a 7 testiranje na prisutnost droge, priopćio je Odjel za odnose s javnošću Ravanteljstva policije.

Rekorderi

Vozač s najvećom koncentracijom alkohola evidentiran je na području PU Sisačko-moslavačke (3,38 g/kg), a najveća brzina je izmjerena na području PU Ličko- senjske (243 km/h).

Najveći broj vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola bio je u dobnoj skupini od 18 do 24 godine (mladi vozači), 334 vozača. Također, najveći broj vozača imao je koncentraciju alkohola u rasponu od 0,5 do 1,5 g/kg, 375 vozača. Ono što posebno zabrinjava je i veliki broj vozača kod kojih je izmjerena prisutnost koncentracije alkohola veća od 1,5 g/kg, 255.

Ukupno je utvrđeno 6.138 prometnih prekršaja (uračunati i prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga), od čega izdvajamo 1.590 prekršaja brzine.

Protekli vikend, na području Hrvatske u prometnim nesrećama smrtno je stradalo jedanaest osoba, a 139 osoba je zadobilo lakše ili teže tjelesne ozlijede.


Reci što misliš!