Crna Kronika

Opasnost

U Sloveniji se pojavila opasna tableta koja uzrokuje smrt

U Sloveniji se pojavila opasna tableta koja uzrokuje smrt

Forenzičari su u bijeloj tableti imena ''Rolex'' otkrili metaklorfenilpiperazin (mCPP), amfetamin, fenacetin i kofein

Na slovenskom 'crnom tržištu' pojavila se nova opasna droga. Njenom konzumacijom možete doživjeti panični napad, a naposlijetku i - umrijeti, javlja Totalportal.hr

Forenzičari su u bijeloj tableti imena ''Rolex'' otkrili metaklorfenilpiperazin (mCPP), amfetamin, fenacetin i kofein, prenosi 24ur.

MCPP je psihoaktivna droga, vrsta sintetičke droge, a izlučuje serotonin, prenositelj živčanih impulsa u središnjem živčanom sustavu. Učinci su do neke mjere jednaki učincima ecstasyja.

Pri konzumaciji mCPP-a serotoninski sindrom, kojega karakteriziraju brojni simptomi kao što su duševne smetnje, nemir, tjeskoba, ubrzano kucanje srca, hiperaktivnost, povišen ili snižen tlak, mučnine, bol u trbuhu, prekomjerno izlučivanje sline, motoričke smetnje, slabost u mišićima, groznica, povišena temperatura, poremećaj u ravnoteži, epileptični napadi, otežano disanje i halucinacije.

Osim navedenih simptoma, konzumacijom mCPP-a može doći i do smrti.

Na pojavu nove droge upozorili su stručnjaci nevladine organizacije DrogArt, koja se bavi posljedicama konzumacije sintetičkih droga. Uživatelji mCPP-a požalili su im se na mučnine, povraćanje, glavobolju i panične napade.


Reci što misliš!