Crna Kronika

Žrtve narko-kartela

Meksiko: policija pronašla devet tijela zakopanih u pustinji

Meksiko: policija pronašla devet tijela zakopanih u pustinji

Policajci i dalje pretražuju tu pustinjsku lokaciju južno od grada jer ondje možda ima još zakopanih

Policija je pronašla devet tijela zakopanih u pustinji u predgrađu meksičkoga grada Ciudad Juareza, a uhićen je i muškarac koji je možda vođa bande plaćenih ubojica koja radi za narko-kartel.

Policajci i dalje pretražuju tu pustinjsku lokaciju južno od grada jer ondje možda ima još zakopanih.

Jedan dužnosnik u državnome odvjetništvu koji je želio ostati anoniman kaže da je s truplima pronađena i policijska značka. Trupla još nisu identificirana.

Predstavnik službe državne sigurnosti Enrique Torres Valdez kaže da je dosad pronađeno ukupno devet tijela, sedam muških i dva ženska.

"Jedno je bilo u lisičinama, sva su mučena", rekao je. "Ondje su danima, možda i tjednima".

Ciudad Juarez je grad od 1,3 milijuna stanovnika, blizu teksaškoga grada El Pasa. U zadnje je vrijeme ondje sve više nasilja povezanog s drogom pa su meksičke savezne vlasti onamo poslale tisuće vojnika.

U pograničnome gradu Reynosi, dalje na istok, savezna je policija objavila da je uhitila muškarca koji je navodno vodio Zetas, skupinu plaćenika koji rade za narko-kartel.

Uhićeni 39-godišnjak Sergio Pena Mendoza osumnjičen je i za sudjelovanje u propalome pokušaju da se vođa Zetasa oslobodi iz zatvora u susjednoj Gvatemali, objavljeno je na konferenciji za novinare u Mexico Cityju.

Pena Mendoza uhićen je u pokušaju bijega od policijske patrole u ukradenome kamionetu teksaških tablica. Policija je u vozilu našla pušku i osumnjičila Mendozu za ubojstvo jednoga policajca i jednoga poslovnog čovjeka na jugu zemlje.

Dok su ga policajci vodili kroz zgradu policije, Mendoza je novinarima rekao da odbacuje sve optužbe.


Reci što misliš!