Crna Kronika

Masovna grobnica?

Spašavajući kozliće iz jame GSS-ovci našli ljudske kosti

Spašavajući kozliće iz jame GSS-ovci našli ljudske kosti

Nakon dojave da su u jamu na području Zatona Obrovačkog pala dva kozlića, koju je HGSS-u Stanici Zadar proslijedio Županijski centar 112 u petak, danas oko 9 sati u akciju izvlačenja životinja uputila su se četiri gorska spasioca i speleologinja Speleološkog odsjeka Liburnija PD Paklenice.

Kozlići su se nalazili dva kilometra od obližnjeg zaseoka Pećica, u jami kod bunara, kako ju naziva tamošnje stanovništvo.

Na glavnoj cesti dočekala ih je vlasnica nesretnih životinja M.M. koja je večer ranije zatražila pomoć, te ih je odvela do 25 metara duboke jame.

U 11.45 na dno jame su se spustili spasioci i speleologinja koji su nakon gotovo pola sata uspjeli uloviti nestašne životinje, zavezali ih za uže, te ih je jedan član HGSS-a izvukao na svjetlo dana. Životinje su prošle bez ozljeda.

Prilikom boravka u jami, na njenom dnu, na siparu (odlomljeno sitno kamenje), na nagibu od oko 45 stupnjeva uočeno je više ljudskih kostiju, a riječ je o više osoba. O svom pronalasku, HGSS je obavijestio PU zadarsku.

Pretpostavlja se kako su GSS-ovci naišli na masovnu grobnicu, a djelatnici PU zadarske krenuli su na teren obaviti očevid. 


Reci što misliš!