Crna Kronika

Trgovina djecom

Meksiko: Liječnici prodavali bebe, pa lagali da su umrle

Meksiko: Liječnici prodavali bebe, pa lagali da su umrle

Uhićen je i bračni par i još jedna žena pod optužbom da su kupili dvije dvije bebe te ih prijavili kao svoju djecu. Liječnici i bolničko osoblje prevarenim roditeljima govorili su da su njihove bebe umrle

Meksičke vlasti uhitile su trojicu liječnika, medicinsku sestru i recepcionara i optužile ih za krađu i prodaju novorođenčadi u privatnoj klinici Central de Oriente u Mexico Cityju, prenosi Net.hr .

Uhićen je i bračni par i još jedna žena pod optužbom da su kupili dvije dvije bebe te ih prijavili kao svoju djecu. Liječnici i bolničko osoblje prevarenim roditeljima govorili su da su njihove bebe umrle.

Policija je pronašla jednu od ukradenih beba, Dianu Fernanda Castillo, te je, nakon što je DNK analizom potvrđen identitet, u četvrtak vraćena biološkoj majci Vanesi Edith Castillo Guzmán.

Policija je potvrdila da su uhićeni dr. Victor Manuel Mancera Gonzalez (74), dr. Jorge Adalberto Guerrero Bustos, (55) i dr. Alfredo Ortiz Rosas (52).

Također su uhićeni medicinska sestra Maria Guadalupe Castro Morales (58) i recepcionar Leonel Rodriguez Mondragón, a svi se terete za trgovanje djecom, falsificiranje dokumenata i i organizirani kriminal.

Uhićen je i bračni par koji je kupio bebe Antonio Merino Hernández (46) i Maria de la Luz Ruiz Padilla (39) te psihologinja Cinthia Nayeli Peres Ortiz, (37), kojoj je također prodana beba rođena u klinici Central de Oriente u Mexico Cityju.

Prilikom poroda Vanesa Castillo čula je plač svoje bebe, ali je nije vidjela. Kada je odmah nakon poroda tražila liječnike da joj je donesu, rekli su joj da će to učiniti nakon što se oporavi od anestezije kojoj je bila podvrgnuta jer je rodila carskim rezom.

Kasnije joj je liječnik Mancera Gonzalez tvrdio da je beba zbog komplikacija odvedena u drugu bolnicu, a sljedeći dan joj je rekao: "Vaša kćer je umrla".

Liječnik je nesretnu majku uvjerio da je njena beba imala ozbiljne respiratorne probleme i da joj nije bilo spasa. Rekao joj je da će tijelo dati kremirati.

Od sina vlasnika privatne klinike u kojoj je rodila Meksikanka je kasnije dobila mail u kojem je pisalo da je njeno dijete liječnik prodao jednoj obitelji.

Vjerovalo se da je beba prodana paru u San Vicenteu, Antoniu Merino Hernandezu i njegovoj supruzi. Bračni par je tvrdio da nikada nisu upoznali biološku majku, a da im je dokumente o "posvojenju" nabavio prijatelj.

Istraga je pokazala da oni ipak poznaju dr. Manceru Gonzalesa te da im je on dokumente za dijete naplatio 900 američkih dolara.

Istražujući 'biznis' liječnika koji je trenutno u bijegu, policija je došla i do psihologinje Peres Ortiz. Ona je za oko 1100 dolara 2008. kupila bebu rođenu u privatnoj klinici u Mexico Cityju.

Žena koja nije mogla imati vlastito dijete priznala je da joj je Mancera Gonzalez bebu i dokument predao na jednoj stanici metroa, te kako mu je kaparu dala puno ranije.

DNK testovima utvrđeno je upravo djevojčica koju je kupila 37-godišnja psihologinja, kći Vanese Edith Castillo Guzman koju je liječnik lagao da joj dijete umrlo dan nakon poroda.

 


Reci što misliš!