Crna Kronika

Prostitucija

Podvodio djevojke iz Hrvatske, BiH i Srbije i na njima zaradio 1,8 milijuna kuna

Podvodio djevojke iz Hrvatske, BiH i Srbije i na njima zaradio 1,8 milijuna kuna

55-godišnjaka se tereti za međunarodnu prostituciju i podvođenje četiri hrvatske državljanke starosti 22, 27, 26 i 29 godina, dviju bosanskohercegovačkih državljanki starosti 23 i 24 godine te 23-godišnje državljanke Srbije

U policijskoj akciji "Dinamico" pali su 55-godišnjak i 40-godišnjak koje se tereti za podvođenje djevojaka s područja Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Kako je izvijestila PU zagrebačka, obojica su uz kaznenu prijavu tijekom noći odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Procjenjuje se kako je 55-godišnjak podvođenjem djevojaka u posljednje dvije godine zaradio oko 1.800.000 kuna.

55-godišnjaka se tereti za međunarodnu prostituciju i podvođenje četiri hrvatske državljanke starosti 22, 27, 26 i 29 godina, dviju bosanskohercegovačkih državljanki starosti 23 i 24 godine te 23-godišnje državljanke Srbije. Tijekom 2008. i 2009. godine 55-godišnjak je stupio u kontakt s navedenim djevojkama i ponudio im da se na području Zagreba, uz novčanu naknadu, za njega bave pružanjem seksualnih usluga. On bi im na temelju poznanstava, poslovnih i prijateljskih veza te preporuka pronalazio klijente, a zaradu bi dijelili po pola (100 eura po satu, odnosno 600 eura za cijelu noć).

Nakon ostvarenog kontakta i dogovora između klijenta i djevojaka, 55-godišnjak bi osobnim vozilima dolazio po djevojke na njihove adrese stanovanja i odvozio ih do unaprijed dogovorenih mjesta, na kojima bi one za novčanu naknadu pružale seksualne usluge klijentima.

Policija je utvrdila i kako je sa 55-godišnjakom djevojke podvodio i 40-godišnji zaposlenik jednog zagrebačkog hotela, koji je u više navrata stupao u kontakt s gostima hotela koji su tražili pružanje seksualnih usluga. Kontaktirao je 55-godišnjaka koji je na njegovo traženje u hotel dovozio djevojke. 40-godišnjak je svoju posrednički uslugu naplaćivao 50 eura.


Reci što misliš!