Crna Kronika

Iz HAC-a tvrde: Ralica se nije polukružno okretala

Iz HAC-a tvrde: Ralica se nije polukružno okretala

Nema novih vijesti o stanju teško ozljeđenih dječaka i njihovog trenera Marka Čuline

Iako je policija jutros na tiskovnoj konferenciji izvijestila kako je do nesreće došlo dok se ralica okretala polukružno, iz HAC-a tvrde drugačije.

Poslali su priopćenje u kojemu stoji kako je do nesreće došlo zbog naleta osobnog vozila u zadnji kraj vozila HAC-a tipa mercedes Actros-kamion s ralicom i posipače.

"Dakle, nalet se nije dogodio u polukružnom okretanju. Zbog vremenskih uvjeta, a sukladno Operativnom programu radova održavanja u zimskom periodu, HAC-ovo vozilo bilo je u funkciji preventivnog posipanja autoceste zbog mogućnosti pojave poledice i snijega, koji je tijekom noći i počeo padati. HAC-ovo vozilo kretalo se zaustavnim i dijelom voznog traka kolnika autoceste, obilježeno vidljivom signalizacijom u smjeru Dugopolja.

Zbog zimskih uvjeta na cesti i stanja kolnika  na dionici Dugopolje - Bisko brzina kretanja vozila bila je ograničena na 80 km/h uz upozorenje mokar kolnik", dodaju iz HAC-a i traže prometno vještačenje nesreće.

Iz Jedinice intenzivnog liječenja te Odjela dječje kirurgije splitske bolnice nema novih vijesti o stanju dvojice teško ozljeđenih dječaka, plivača PK "Jadera" koji su se s trenerom prof. Markom Čulinom vraćali s natjecanja u Dubrovniku.

Podsjećamo, obojica dječaka koji su zadobili teške ozljede opasne po život sjedili su na stražnjem sjedalu potpuno uništenog monovolumena Seat Altea.

Jedan od braće blizanaca nalazi se u kritičnom stanju. Ima ozljede opasne po život - zrak u plućima, višestruke rane po glavi, lom gornje čeljusti. Drugi brat je također teško ozlijeđen ali nije u životnoj opasnosti, te je smješten na Odjelu dječje kirurgije.

Njihov kolega, koji se zajedno s teško ozlijeđenim blizancem, nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja, također se bori za život nakon teških ozljeda koje je zadobio u nesreći - razdor jetre, traumatski šok, nagnječenje pluća i prijelom četiri kralješka.

Njihov trener prof. Marko Čulina također je teško ozlijeđen, no nije u životnoj opasnosti - slomljeni su mu podlaktica, skočni zglob i ključna kost, te ima ranu na glavi.


Reci što misliš!