Crna Kronika

Eksplozija i požar

U eksploziji elektrane u Conneticutu poginulo najmanje dvoje ljudi

U eksploziji elektrane u Conneticutu poginulo najmanje dvoje ljudi

U elektrani Kleen Energy u gradu Middletownu, u američkoj saveznoj državi Connecticut, u nedjelju oko 11.30 sati prema lokalnom vremenu (oko 17.30 sati prema hrvatskom vremenu), došlo je do velike eksplozije i požara.

Policija je zasad potvrdila kako su najmanje dvije osobe poginule, dok ih je mnogo ozlijeđeno. Očekuje se kako će broj poginulih rasti. U lokalnu bolnicu već su zaprimljene prve žrtve. Na mjestu nesreće je više od 100 policijskih, vatrogasnih i jedinica hitne službe.

Gordon Holk, generalni direktor elektrane, rekao je kako u nesreći ima poginulih, ali je naveo kako zasad nema točnih podataka o broju stradalih. Vatrogasci i policija su u svojim prvim izjavama nakon eksplozije navodili kako su "žrtve brojne".

Termoelektrana Kleen je energetsko postrojenje snage 620 megavata, koje se sastoji od pogona na prirodni plin i naftu. Do eksplozije je došlo u dijelu koji je u izgradnji, a u trenutku nesreće se u termoelektrani nalazilo oko 300 ljudi.

Od siline eksplozije su oštećene kuće koje se nalaze u blizini elektrane, a eksplozija se osjetila čak i u gradovima koji su oko 25 kilometara udaljeni od elektrane.


Reci što misliš!