Crna Kronika

Prvo se porječkali, a ubrzo proradile i šake

Brazil: Beba umrla pri porođaju dok su se dva liječnika tukla

Brazil: Beba umrla pri porođaju dok su se dva liječnika tukla

Treći liječnik, koji je priskočio nakon što su dvojica njegovih ljutitih kolega odvedena iz rađaone, priskočio je pacijentici i obavio carski rez, no beba je umrla zbog nedostatka kisika tijekom porođaja

Dok su se dva liječnika u lokalnoj bolnici u gradu Ivinhema u Brazilu šakama pokušala dogovoriti tko je nadležan pružiti pomoć rodilji na porođajnom stolu, njezino novorođenče je umrlo, prenosi danas britanski BBC.

Prema navodima lokalne policije grada Ivinhema u području Mato Grosso do Sol, dok je osiguranje iz rađaone izvelo dvojicu ratobornih liječnika, treći je priskočio u pomoć 32-godišnjoj rodilji, no bilo je prekasno i djevojčica je rođena mrtva.

Još nije posve jasno zbog čega su se dvojica liječnika potukla, no bolničke vlasti i policija potvrdile su da provode istragu kako bi doznale sve okolnosti sukoba koji je prethodio tragičnom porođaju.

Prvo se porječkali, a ubrzo proradile i šake

No prema neslužbenim informacijama koje prenosi BBC čini se da je rodilji Gislaine de Matos Rodrigues preporučeno da zatraži da joj pri porodu pomaže liječnik koji je vodio njezinu trudnoću.

No kad je porod počeo i njezin liječnik se našao kraj nje kako bi asistirao, u rađaonu je ušao dežurni liječnik bolnice koji je zatražio da on obavi porođaj kao ovlašteni liječnik te bolnice.

Dvojica liječnika su se prvo porječkala, a onda se i žestoko potukla, valjajući se po tlu i ne mareći za uznemirenu pacijenticu i porod koji je već bio počeo.

Treći liječnik, koji je priskočio nakon što su dvojica njegovih ljutitih kolega odvedena iz rađaone, priskočio je pacijentici i obavio carski rez, no beba je umrla zbog nedostatka kisika tijekom porođaja.


Reci što misliš!