Crna Kronika

Prometna nesreća

Istra: Autobus s putnicima iz Češke sletio s ceste

Istra: Autobus s putnicima iz Češke sletio s ceste

Brzo nakon nesreće tri su osobe zbog lakih ozljeda odmah puštene, a 18 ih je prevezeno u bolnicu u Puli

U ranim jutarnjim satima na cesti Noivigrad-Poreč kod kamenoloma Antenal došlo je do prevrtanja autobusa. Kako je izvijestio OKC PU istarske, ozlijeđeno je više putnika, državljana Češke.

Autobus je, kako navodi Policijska uprava istarska, zbog neprilagođene brzine na mokrom i skliskom kolniku oko četiri sata ujutro izletio s ceste u provaliju duboku oko tri metra i prevrnuo se. Ozlijeđena je 21 osoba i svi su zbrinuti u Domu zdravlja u Umagu.

Brzo nakon nesreće tri su osobe zbog lakih ozljeda odmah puštene, a 18 ih je prevezeno u bolnicu u Puli. Četiri su osobe među njima zadržane na promatranju zbog težih ozljeda u vidu prijeloma, dok će ostali ozljeđeni tijekom dana vjerovatno biti pušteni.

Policija je potvrdila kako su u autobusu u trenutku nesreće bili 31 putnik uglavnom zrelije životne dobi i dva vozača. Svi su državljani Češke. Turisti koji nisu pretrpjeli ozljede smješteni su u hotelu "Laguna" u Novigradu. Unesrećene češke turiste su obišli i istarski dožupan Vedran Grubišić i ravnatelj pulske bolnice dr. Lems Jerin.


Reci što misliš!