Crna Kronika

Kaos na ulicama

Kalifornija: U eksploziji plinovoda najmanje četiri osobe poginul

Kalifornija: U eksploziji plinovoda najmanje četiri osobe poginul

Požar je polovično stavljen pod kontrolu nekoliko sati nakon što je počeo, ali spasilačke ekipe još uvijek pokušavaju pretražiti područje kako bi pronašli eventualne stradale

Četiri osobe su poginule, a najmanje 28 je ozlijeđeno u eksploziji plinovoda na brdima južno od San Francisca u Kaliforniji, najnovije su informacije CNN-a. Vatrogasci se bore s ogromnim plamenom, ali još nisu lokalizirali požar, ni došli do glavnog uzroka eksplozije. U eksploziji su uništene 53 kuće, dok je 120 objekata oštećeno.

Kompanija koja grad San Bruno opskrbljuje plinom izvijestila je da je jedan od njihovih plinovoda puknuo te je došlo do eksplozije od koje je nastao ogroman krater te je buknuo požar u nekoliko predgrađa toga grada.

Pacific Gas and Electric CO. je preuzeo odgovornost za eksploziju te izvijestio kako će platiti štetu. Lokalne bolnice su izvijestile kako su zaprimile 28 osoba koje su ozlijeđene u požaru, a neke od tih osoba imaju kritične opekline. Dužnosnici kažu kako će se vjerojatno povećati broj mrtvih i ozlijeđenih.

Požar je polovično stavljen pod kontrolu nekoliko sati nakon što je počeo, ali spasilačke ekipe još uvijek pokušavaju pretražiti područje kako bi pronašli eventualne stradale, a nisu u stanju ni pristupiti plinovodu koji je uzrokovao požar.

I gradske službe pokušavaju prebrojiti jesu li svi stanovnici područja na broju. Zapovjednik vatrogasne službe San Bruna Dennis Haag rekao je da je oko 100 ljudi evakuirano iz svojih domova, a gradonačelnik Jim Ruane rekao je da je grad zadesila velika tragedija. Brojni svjedoci ispričali su za strane agencije kako ne mogu doći do svojih najbližih, posebno starijih, ali još uvijek nema službene brojke o nestalima.

Pritisak vode u području oko požara je nizak jer je vatra izvršila kompresiju na glavni dovod. Vatrogasci se stoga s požarom moraju boriti direktno iz vatrogasnih vozila.

Vatrogasci se boje da bi jak vjetar mogao rasplamsati i proširiti požar, a iskre padaju na obližnje kuće. Helikopteri kuće oblijevaju retardantima kako bi spriječili širenje vatre, ali nitko nije siguran kako će se katastrofa razviti.

Za evakuirane su osigurana dva prihvatilišta, a državna vatrogasna službe poslala je 25 vatrogasnih vozila u San Bruno kako bi pomogli pri borbi s vatrom.

Svjedoci su ispričali da je eksplozija u zrak poslala vatrenu kuglu visoku preko 300 metara te da su stanovnici u panici pobjegli nakon nje. Nakon eksplozije, požar, koji se hrani kućama, ostao je visok oko 30 metara.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.