Crna Kronika

Ubojstvo

Mirela Sršič Kovač pokušala se obraniti od supruga

Mirela Sršič Kovač pokušala se obraniti od supruga

Mirela Sršić Kovač danas u 16 sati bit će pokopana na groblju u Bizovcu. Komemoracija za Mirelu Sršić Kovač održat će se u 12 sati u prostorijama HRT-a u Osijeku

Mirela Sršič Kovač ipak nije ubijena u snu! Obdukcija je pokazala da se nesretna novinarka pokušala obraniti od svog supruga koji joj je prerezao grlo. Prema neslužbenim informacijama, na tijelu ubijene novinarke HTV-a bilo je dvadesetak uboda nožem.

To se poklapa s izjavom koju je novinarima na dan kad je tijelo pronađeno dao istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Ante Kvesić. "Nikad u svojoj karijeri nisam vidio ovako brutalno ubojstvo", kazao je iskusni sudac istrage, iz čega se odmah dalo naslutiti da je Sršić Kovač ubijena na posebno mučki način.

Zvonko Kovač i dalje se nalazi u KBC-u Osijek, gdje je smješten nakon što se pokušao ubiti prerezavši si vene. Suprug ubijene novinarke pod stalnim je nadzorom policije, a protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog ubojstva iako zbog stanja u kojem se nalazi s njim još nije obavljen informativni razgovor.

Mirela Sršić Kovač danas u 16 sati bit će pokopana na groblju u Bizovcu. Komemoracija za Mirelu Sršić Kovač održat će se u 12 sati u prostorijama HRT-a u Osijeku.

Podsjećamo, nesretnu je novinarku u snu ubio njen suprug Zvonko Kovač. Zločin se odvijao dok je njihovo dvoje maloljetne djece spavalo u susjednoj sobi. Nakon što je prerezao vrat svojoj supruzi, Zvonko Kovač je pokušao ubiti i sebe. Policija ga je pronašla u automobilu u šumi, imao je prerezane vene.

Sršić Kovač se kao dugogodišnja novinarka HRT-a TV centra Osijek u 18-godišnjem radu istaknula izvještavajući s područja obuhvaćenih mirnom reintegracijom, piše HRT. Od 2000. do 2006. godine bila je glavna urednica HRT-ova centra u Osijeku, a nakon toga radila je za sve emisije Informativnog programa HTV-a. Najviše se posvetila temama iz poljoprivrede za Dnevnik te Plodove zemlje.

Kolege će je, tvrde s HTV-a, pamtiti kao osobu koja je sve svoje radne zadatke izvršavala na visoko profesionalnoj razini, kao kolegicu koja je uvijek zračila vedrinom i optimizmom te po riječima: "Ne mogu zamisliti da se u životu bavim ičim drugim osim novinarstvom".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.