Crna Kronika

Hrvatska Kostajnica

Šef SDP-a aktivirao bombu u Gradskom poglavarstvu radi ženinog otkaza

Šef SDP-a aktivirao bombu u Gradskom poglavarstvu radi ženinog otkaza

Muškarac je radio kao referent na urudžbenim zapisnicima

42-godišnjak iz Hrvatske Kostajnice danas poslijepodne aktivirao je bombu u zgradi Gradskog poglavarstva. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Prema dostupnim informacijama, bombu je aktivirao zaposlenik Gradskog poglavarstva, 42-godišnji Tvrtko Sokler koji je na taj način pokušao spriječiti otkaz koji je dobila njegova supruga. Muškarac je i šef lokalnog SDP-a.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke su potvrdili da je danas oko 16.25 u Poglavarstvu aktivirana bomba, a prema prvim podacima policije nije bilo ozlijeđenih. Doznajemo i kako je bombu aktivirao 42-godišnji zaposlenik Poglavarstva koji je trenutno na bolovanju. Muškarac je uhićen te ga ispituju na policiji.

Muškarac je bombu aktivirao u vlastitom uredu nešto poslije 17 sati. Muškarac je radio kao referent na urudžbenim zapisnicima. Prije aktiviranja bombe, muškarac je iz zgrade potjerao čistačicu koja se ondje našla. Iz toga se može zaključiti da Sokler nije želio nikoga ozlijediti. Naime, muškarac se s eksplozivnom napravom vratio u zgradu Gradskog poglavarstva Hrvatske Kostajnice vratio nakon radnog vremena. Čistačica, navodno, prvo nije željela napustiti zgradu, ali je to ipak učinila kad joj je Sokler pokazao eksplozivnu naopravu u svojoj ruci.

Prema neslužbenim informacijama, djelatnici policije koji su vršili očevid nakon današnjega incidenta, u Soklerovom su uredu našli još nekoliko eksplozivnih naprava u jednoj plastičnoj vrećici. Tvrtko Sokler priveden je na saslušanje i kriminalističku obradu u Sisak.

Njegova supruga nedavno je dobila otkaz zbog viška te joj je upravo danas počeo teći otkazni rok.

Tvrtko Sokler je predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Hrvatske Kostajnice te boluje od PTSP-a. Radio je u Poglavarstvu od 1995. godine, a u ratu je bio pripadnik Specijalne postrojbe.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.