Crna Kronika

BiH

Siromašni roditelji prodali svoju trogodišnju kćer

Siromašni roditelji prodali svoju trogodišnju kćer

Pretpostavlja se da su se roditelji na prodaju djeteta odlučili zbog siromaštva, jer žive u iznimno teškim uvjetima i imaju šestero djece

Vanbračni supružnici iz Broda u BIH, prošli su vikend susjedi prodali svoju trogodišnju kćerkicu. Riječ je navodno o siromašnoj obitelji koja ima šestero djece.

Odmah je pokrenuta istraga, te su policajci ubrzo pronašli trogodišnju djevojčicu, smjestili ju u sigurnu kuću, a nakon toga ju vratili roditeljima.

Izvor portala Nezavisne.com novinarima je otkrio da su roditelji djevojčicu prodali. Naime, otkupila ju je susjeda plativši roditeljima 'troškove' na ruke.

Pretpostavlja se da su se roditelji na prodaju djeteta odlučili zbog siromaštva, jer žive u iznimno teškim uvjetima i imaju šestero djece.

Iako se slučaj službeno vodi kao 'davanje djeteta na usvajanje mimo zakonske procedure', roditelji M.R. i D.Č. za svoju su kćerkicu su od susjede dobili 'određeni novčani iznos', te su osumnjičeni za prodaju svog djeteta.

Slučaj je, prema pisanju portala Nezavisne.com, u fazi istrage, a ukoliko se utvrdi da se radi o krivičnom djelu trgovine djecom u njega će se uključi i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.