Crna Kronika

Krvavi obračun

Meksiko: U oružanom sukobu poginulo devet policajaca

Meksiko: U oružanom sukobu poginulo devet policajaca

Ovo je samo jedan u nizu najnovijih krvavih napada koji su se posljednjih nekoliko dana dogodili u različitim dijelovima Meksika

Devet je policajaca poginulo, a najmanje 10 ih je teško ozlijeđeno u oružanom sukobu sa pripadnicima nepoznate bande u meksičkoj provinciji Jalisco na obali Pacifika.

Kako prenosi meksička agencija Notimex, nepoznata je banda, naoružana strojnicama i bacačima granata, u četvrtak kasno poslijepodne napala policijski konvoj od pet vozila koji je patrolirao područjem grada Tepacaltepeca.

Nakon višesatnog puškaranja banda je u 10 terenskih vozila pobjegla sa poprišta sukoba u susjednu provinciju Michoacan, a iza njih je ostalo devet mrtvih policajaca i 10 teško ozlijeđenih, dok se jedan vodi kao nestao.

Ovo je samo jedan u nizu najnovijih krvavih napada koji su se posljednjih nekoliko dana dogodili u različitim dijelovima Meksika. Nešto ranije u četvrtak nepoznata je grupa naoružanih napadača zapucala na tri kamiona koja su prevozila tvorničke radnike na posao, ubivši pet i teško ozlijedivši 14 osoba. A samo dan ranije, u srijedu, 15 je osoba ubijeno u krvavom oružanom napadu na jednu autopraonicu na zapadu zemlje.

U obračunima pripadnika narkokartela i policije, ili pak u međusobnim razračunavanjima narkobandi u Meksiku je od kraja 2006. godine do danas ubijeno najmanje 28.000 ljudi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.